Апельсиновий торт - ніжний десерт зі смаком і ароматом апельсина. За цим рецептом корж виходить м'яким і вологим навіть без просочення. Це ідеальне доповнення до чаю. Тим, хто любить апельсини, потрібно обов'язково його пробувати. Цей торт стане вашим улюбленим!
Апельсини вимийте, просушіть і разом з цедрою наріжте четвертинками. Видаліть кісточки, якщо є.
Нарізані апельсини відправте в чашу блендера і перебийте до стану кашки, але занадто не дрібнити. Нехай залишаться невеликі шматочки. Це додасть коржу пікантність.
Борошно просійте в миску. Всипте розпушувач, харчову соду і сіль.
Вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника, наріжте шматочками і почекайте, щоб воно розм'якшилося. Після цього всипте цукор і збийте інгредієнти міксером.
Продовжуючи збивати, по одному додайте яйця. Повинна вийти однорідна маса кремової консистенції. Надішліть в масляну суміш подрібнені апельсини і знову збийте до однорідності.
У 3-4 заходу всипте туди сухі інгредієнти, кожен раз вимішуючи ложкою або кулінарною лопаткою до однорідності. Має вийти густе, але м'яке і липке тісто.
Застеліть форму для випічки пергаментом і змастіть дно і бортики розм'якшеним вершковим маслом. У підготовлену форму викладіть тісто. Випікайте апельсиновий торт в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 50 хвилин. Готовність перевірте сірником або дерев'яною зубочисткою.
Звільніть випічку від форми, зніміть пергамент, переверніть корж на решітку і остудіть.
Змішайте цукрову пудру з молоком або апельсиновим соком. Як варіант, можете зробити будь-який крем на свій вибір, наприклад, сметанний.
Полийте апельсиновий торт вийшовшою глазур'ю. Зверху прикрасьте часточками апельсина і зеленню, наприклад, м'ятою або базиліком. Десерт виходить повітряним, ніжним, вологим і неймовірно ароматним. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти