Апельсиновий курд - смачний і ароматний крем, який ідеально підходить для тортів і тістечок, солодких бутербродів та інших десертів. У цьому рецепті ми пропонуємо зробити апельсиновий курд без яєць. Завдяки маслу і сметані він і так вийде досить ніжним і вершковим. Ароматичний букет крему ефектно доповнять кориця і ваніль. Разом з апельсинами вони створять чудовий аромат свята.
Апельсини ретельно вимийте і висушіть. З половини фруктів зніміть цедру (натріть на дрібній тертці). Розріжте всі цитруси навпіл і вичавіть сік.
Свіжовичавлений апельсиновий сік перелийте в каструлю. Додайте терту цедру, цукор, корицю і ваніль. Ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком. Після цього включіть вогонь, і, помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
В окремій ємності з'єднайте сметану з крохмалем (кукурудзяним або картопляним - на ваш вибір) і вимішайте до однорідності.
У киплячий апельсиновий сік зі спеціями відправте вершкове масло і, постійно помішуючи, розтопіть. Коли масло повністю розійдеться, додайте в каструлю сметану, з крохмалем.
Не перестаючи помішувати вінчиком, варіть апельсиновий курд до загустіння.
Потім вимкніть вогонь і остудіть отриманий крем. Він повинен бути трохи рідким. Перелийте остиглий курд в скляну банку, накрийте кришкою і відправте в холодильник.
Після охолодження апельсиновий курд стане густішим, і його можна буде використовувати як намазки на бутерброди, а також для прослоювання і прикраси тортів, тістечок та інших солодких страв. Крем з апельсинів виходить дуже ніжним, вершковим і смачним. Діти і дорослі з задоволенням їдять його ложкою прямо з банки. А неповторний аромат апельсинового курду нагадує про Новий рік і Різдво. Це один з найбільш атмосферних десертів. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти