Укр
Рус
thermomix thermomix
Маршмеллоу Десерти Російська кухня

Апельсиновий маршмеллоу

( 5.0000 5 51 1 оцінка)
45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Апельсиновий маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Такий неймовірний десерт, який просто тане в роті, припаде до душі не тільки дітям, а й дорослим. Дуже легкі, м'які, повітряні ласощі, в перекладі «marsh mallow» позначає болотна мальва, раніше з кореня цієї рослини робили желеподібну масу, з якої потім готували маршмеллоу. Ця солодкість є чимось середнім між пастилою і зефіром, а багато хто вважає, що це зовсім різновид зефіру. Але готується маршмеллоу трохи з інших інгредієнтів. У нас є відмінний рецепт приготування такого лакомства, і ми з радістю з вами поділимося. Пропонуємо приготувати апельсиновий маршмеллоу.

Інгредієнти

  • Крохмаль 3 ст.л
  • Барвник 1 г.
  • Цукор 1 скл.
  • Желатин 1 уп.
  • Апельсин 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Маршмеллоу - це десерт, який не тільки дуже смачний, але ще і просто готується. Почнемо з апельсинів. Фрукти добре миємо, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік. В цілому нам знадобиться приблизно трохи більше половини склянки апельсинового соку. Його краще процідити через сито, щоб не траплялися шматочки м'якоті або кісточки.

    Крок - 1
  2. 02

    Отже, тепер у чашу міксера або якусь глибоку ємність наливаємо трохи апельсинового соку. Сюди ж кидаємо желатин. Акуратно перемішуємо між собою ці два інгредієнти і залишаємо желатин розбухати.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер займемося другою частиною приготування. А саме, в сотейник висипаємо цукор, заливаємо його іншим апельсиновим соком і ставимо на вогонь. Постійно перемішуємо вінчиком, щоб не пригорів цукор і продовжуємо таким чином готувати наш сироп на невеликому вогні.

    Крок - 3
  4. 04

    Коли вміст сотейника почне кипіти, можна трохи зменшити вогонь. Рекомендується довести масу до температури 240 градусів. Але якщо у вас немає спеціального голчастого термометра, просто залишаємо готуватися сироп в киплячому стані близько 8 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Після цього знімаємо сотейник з вогню. Поки сироп трохи остигає, ми починаємо збивати міксером желатин, який вже досить набряк в апельсиновому соці.

    Крок - 5
  6. 06

    Продовжуємо збивати хвилинку-півтори на невеликих оборотах, а потім починаємо потихеньку додавати сироп. Наливаємо акуратно, щоб випадково не обпектися, так як гарячий сироп при з'єднанні з холодною масою може бризкатися.

    Крок - 6
  7. 07

    Отже, збиваємо разом всі ці інгредієнти до тих пір, поки не утвориться однорідна пишна маса, яка повинна значно збільшитися в обсязі і перетворитися в ніжну суміш злегка жовтуватого кольору. Це займе приблизно 6-7 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Збивати потрібно на невеликих оборотах, щоб маса мала більш ніжну текстуру. Щоб маршмеллоу мав більш насичений колір, додамо харчових барвників червоного і жовтого кольору. При змішуванні вони додадуть яскравого оранжевого забарвлення нашій суміші. Отже, в результаті у нас виходить красива маса середньої консистенції, що нагадує густу сметану.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер переходимо до завершального етапу приготування апельсинового маршмеллоу. Ароматну масу поміщаємо в кондитерський мішок. Потім форму для випікання потрібно посипати кукурудзяним крохмалем або цукровою пудрою, щоб суміш не приставала. Форму рекомендуємо використовувати силіконову.

    Крок - 9
  10. 10

    Отже, за допомогою кондитерського мішка відправляємо нашу апельсинову масу по формах, після чого зверху також посипаємо пудрою або крохмалем через сито. Потім накриваємо харчовою плівкою і залишаємо дозрівати на кілька годин або на ніч при кімнатній температурі.

    Крок - 10
  11. 11

    Через час знімаємо плівку і акуратно дістаємо з силіконових формочок наші красиві маршмеллоу. Ці солодощі виходять неймовірно ніжними і м'якенькими, дуже красиві на вигляд, краще деяких магазинних, але головне - це п'янкий цитрусовий аромат і неперевершений смак. Апельсиновий маршмеллоу - прекрасний привід покликати в гості друзів, порадувати дітлахів або просто насолодитися життям за чашкою чаю або кави.

    Крок - 11

Оцінити рецепт