Укр
Рус
Маршмеллоу Десерти Російська кухня

Апельсиновий маршмеллоу

( 4.9412 4 517 17 оцінок)
1309 - переглядів
45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Апельсиновий маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Такий неймовірний десерт, який просто тане в роті, припаде до душі не тільки дітям, а й дорослим. Дуже легкі, м'які, повітряні ласощі, в перекладі «marsh mallow» позначає болотна мальва, раніше з кореня цієї рослини робили желеподібну масу, з якої потім готували маршмеллоу. Ця солодкість є чимось середнім між пастилою і зефіром, а багато хто вважає, що це зовсім різновид зефіру. Але готується маршмеллоу трохи з інших інгредієнтів. У нас є відмінний рецепт приготування такого лакомства, і ми з радістю з вами поділимося. Пропонуємо приготувати апельсиновий маршмеллоу.

Інгредієнти

  • Крохмаль 3 ст.л
  • Барвник 1 г.
  • Цукор 1 скл.
  • Желатин 1 уп.
  • Апельсин 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Маршмеллоу - це десерт, який не тільки дуже смачний, але ще і просто готується. Почнемо з апельсинів. Фрукти добре миємо, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік. В цілому нам знадобиться приблизно трохи більше половини склянки апельсинового соку. Його краще процідити через сито, щоб не траплялися шматочки м'якоті або кісточки.

Крок - 1
02

Отже, тепер у чашу міксера або якусь глибоку ємність наливаємо трохи апельсинового соку. Сюди ж кидаємо желатин. Акуратно перемішуємо між собою ці два інгредієнти і залишаємо желатин розбухати.

Крок - 2
03

Тепер займемося другою частиною приготування. А саме, в сотейник висипаємо цукор, заливаємо його іншим апельсиновим соком і ставимо на вогонь. Постійно перемішуємо вінчиком, щоб не пригорів цукор і продовжуємо таким чином готувати наш сироп на невеликому вогні.

Крок - 3
04

Коли вміст сотейника почне кипіти, можна трохи зменшити вогонь. Рекомендується довести масу до температури 240 градусів. Але якщо у вас немає спеціального голчастого термометра, просто залишаємо готуватися сироп в киплячому стані близько 8 хвилин.

Крок - 4
05

Після цього знімаємо сотейник з вогню. Поки сироп трохи остигає, ми починаємо збивати міксером желатин, який вже досить набряк в апельсиновому соці.

Крок - 5
06

Продовжуємо збивати хвилинку-півтори на невеликих оборотах, а потім починаємо потихеньку додавати сироп. Наливаємо акуратно, щоб випадково не обпектися, так як гарячий сироп при з'єднанні з холодною масою може бризкатися.

Крок - 6
07

Отже, збиваємо разом всі ці інгредієнти до тих пір, поки не утвориться однорідна пишна маса, яка повинна значно збільшитися в обсязі і перетворитися в ніжну суміш злегка жовтуватого кольору. Це займе приблизно 6-7 хвилин.

Крок - 7
08

Збивати потрібно на невеликих оборотах, щоб маса мала більш ніжну текстуру. Щоб маршмеллоу мав більш насичений колір, додамо харчових барвників червоного і жовтого кольору. При змішуванні вони додадуть яскравого оранжевого забарвлення нашій суміші. Отже, в результаті у нас виходить красива маса середньої консистенції, що нагадує густу сметану.

Крок - 8
09

Тепер переходимо до завершального етапу приготування апельсинового маршмеллоу. Ароматну масу поміщаємо в кондитерський мішок. Потім форму для випікання потрібно посипати кукурудзяним крохмалем або цукровою пудрою, щоб суміш не приставала. Форму рекомендуємо використовувати силіконову.

Крок - 9
10

Отже, за допомогою кондитерського мішка відправляємо нашу апельсинову масу по формах, після чого зверху також посипаємо пудрою або крохмалем через сито. Потім накриваємо харчовою плівкою і залишаємо дозрівати на кілька годин або на ніч при кімнатній температурі.

Крок - 10
11

Через час знімаємо плівку і акуратно дістаємо з силіконових формочок наші красиві маршмеллоу. Ці солодощі виходять неймовірно ніжними і м'якенькими, дуже красиві на вигляд, краще деяких магазинних, але головне - це п'янкий цитрусовий аромат і неперевершений смак. Апельсиновий маршмеллоу - прекрасний привід покликати в гості друзів, порадувати дітлахів або просто насолодитися життям за чашкою чаю або кави.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Маршмеллоу на белках - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу на белках 45 3 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу в домашних условиях 50 2 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу с какао - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу с какао 50 3 3 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Спагетти с шампиньонами - покроковий рецепт, фото 1 Спагетти с шампиньонами 35 4 2 з 5 - детальніше -
Ягодное повидло - покроковий рецепт, фото 1 Ягодное повидло 90 1 3 з 5 - детальніше -
Самса из лаваша - покроковий рецепт, фото 1 Самса из лаваша 75 3 3 з 5 - детальніше -
Куриная отбивная с сыром - покроковий рецепт, фото 1 Куриная отбивная с сыром 45 4 3 з 5 - детальніше -