Натуральні соки - це категорія напоїв, яка ніколи не втратить своєї популярності, тому що здоров'я завжди буде залишатися головною цінністю. Крім того, що соки або фреші - це дуже корисно, так це ще й неймовірно смачно. Сьогодні готуємо апельсиновий сік - заряд енергії для нашого організму на весь день. Крім того, що апельсин - це вітамін С в чистому вигляді, який необхідний нашому організму для поліпшення роботи кровоносної і травної системи, а також виконує профілактичну функцію і зміцнює наш імунітет. Апельсиновий сік можна придбати в будь-якому супермаркеті, але магазинні соки готують з допомогою пастеризації, тому вони завжди консервовані. Приготований же в домашніх умовах сік зі свіжих апельсинів має більш насичений смак і значно вищу концентрацію вітамінів. Такому напою завжди раді і дорослі, і діти, це гарантія бадьорості, свіжості і гарного настрою на весь день.
Приготувати свіжий апельсиновий сік в домашніх умовах дуже просто, швидко і легко, але все ж є пару моментів, які допоможуть зробити цей процес максимально вдалим. Вам знадобиться кілька хвилин вашого часу, щоб виконати вказівки в нашому рецепті і приготувати цей чудовий напій. Стиглі апельсини спочатку миємо, потім рекомендуємо обдати їх окропом. Це сприяє тому, що забереться віск, а також допоможе позбутися від гіркоти.
Потім розрізаємо кожен апельсин навпіл. Розрізати потрібно поперек, а також краще позбутися насіння. Вичавлювати сік можна за допомогою спеціальної соковижималки для цитрусових, зараз такий девайс коштує копійки.
Половину апельсина кладемо на спеціальну деталь і натискаючи, обертаємо фрукт до тих пір, поки з нього не перестане текти сік. Повторюємо процедуру з іншими часточками апельсинів. Якщо у вас електрична соковижималка, це значно спростить завдання. Також можна добути сонячний напій за допомогою блендера або кухонного комбайна, але це зовсім інша історія. Якщо ж у вас немає навіть ручної соковижималки, не варто впадати у відчай, її можна замінити звичайною склянкою, яку потрібно перевернути догори дном і використовувати в якості тієї самої деталі, на яку натискаємо апельсин, щоб видавити сік.
Зі стиглого плода виходить третя частина, а то і половина склянки свіжого апельсинового соку. Такий напій можна зберігати в холодильнику протягом доби, але звичайно ж краще вживати його відразу після приготування. Якщо ви не хочете концентрований смак соку, тоді його можна розбавити кип'яченою водою і при бажанні додати трохи цукру. Також перед вживанням сік можна трохи охолодити або ж додати пару шматочків льоду. У будь-якому варіанті апельсиновий сік у свіжому вигляді - це завжди смачно, тонізуюче і корисно. Від такого напою не відмовляться ні дітлахи, ні дорослі члени вашої родини, адже це напій здоров'я і гарного настрою.
Випадкові рецепти