Укр
Рус
Сік Напої Американська кухня

Апельсиновий сік

( 4.8571 4 514 14 оцінок)

5265 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Апельсиновий сік - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Натуральні соки - це категорія напоїв, яка ніколи не втратить своєї популярності, тому що здоров'я завжди буде залишатися головною цінністю. Крім того, що соки або фреші - це дуже корисно, так це ще й неймовірно смачно. Сьогодні готуємо апельсиновий сік - заряд енергії для нашого організму на весь день. Крім того, що апельсин - це вітамін С в чистому вигляді, який необхідний нашому організму для поліпшення роботи кровоносної і травної системи, а також виконує профілактичну функцію і зміцнює наш імунітет. Апельсиновий сік можна придбати в будь-якому супермаркеті, але магазинні соки готують з допомогою пастеризації, тому вони завжди консервовані. Приготований же в домашніх умовах сік зі свіжих апельсинів має більш насичений смак і значно вищу концентрацію вітамінів. Такому напою завжди раді і дорослі, і діти, це гарантія бадьорості, свіжості і гарного настрою на весь день.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Апельсиновий сік" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи8 гр.
  • Калорії36 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати свіжий апельсиновий сік в домашніх умовах дуже просто, швидко і легко, але все ж є пару моментів, які допоможуть зробити цей процес максимально вдалим. Вам знадобиться кілька хвилин вашого часу, щоб виконати вказівки в нашому рецепті і приготувати цей чудовий напій. Стиглі апельсини спочатку миємо, потім рекомендуємо обдати їх окропом. Це сприяє тому, що забереться віск, а також допоможе позбутися від гіркоти.

Крок - 1
02

Потім розрізаємо кожен апельсин навпіл. Розрізати потрібно поперек, а також краще позбутися насіння. Вичавлювати сік можна за допомогою спеціальної соковижималки для цитрусових, зараз такий девайс коштує копійки.

Крок - 2
03

Половину апельсина кладемо на спеціальну деталь і натискаючи, обертаємо фрукт до тих пір, поки з нього не перестане текти сік. Повторюємо процедуру з іншими часточками апельсинів. Якщо у вас електрична соковижималка, це значно спростить завдання. Також можна добути сонячний напій за допомогою блендера або кухонного комбайна, але це зовсім інша історія. Якщо ж у вас немає навіть ручної соковижималки, не варто впадати у відчай, її можна замінити звичайною склянкою, яку потрібно перевернути догори дном і використовувати в якості тієї самої деталі, на яку натискаємо апельсин, щоб видавити сік.

Крок - 3
04

Зі стиглого плода виходить третя частина, а то і половина склянки свіжого апельсинового соку. Такий напій можна зберігати в холодильнику протягом доби, але звичайно ж краще вживати його відразу після приготування. Якщо ви не хочете концентрований смак соку, тоді його можна розбавити кип'яченою водою і при бажанні додати трохи цукру. Також перед вживанням сік можна трохи охолодити або ж додати пару шматочків льоду. У будь-якому варіанті апельсиновий сік у свіжому вигляді - це завжди смачно, тонізуюче і корисно. Від такого напою не відмовляться ні дітлахи, ні дорослі члени вашої родини, адже це напій здоров'я і гарного настрою.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бограч в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Бограч в мультиварці 75 6 3 з 5 - детальніше -
Макарони з кабачками - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з кабачками 45 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з курки і апельсина - покроковий рецепт, фото 1 Салат з курки і апельсина 40 3 2 з 5 - детальніше -
Молочна локшина - покроковий рецепт, фото 1 Молочна локшина 35 3 2 з 5 - детальніше -