Укр
Рус
Цукерки Десерти Американська кухня

Апельсинові цукерки

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

674 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Апельсинові цукерки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для дітей

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Апельсинові цукерки - один з найбільш елегантних десертів, який ви можете приготувати на майбутні свята. Вони виглядають вражаюче і володіють приголомшливим смаком. Якщо цей рецепт вам здасться складним для приготування вдома, насправді все досить просто. Просто потрібно трохи терпіння.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Апельсинові цукерки" (на 100 грам)

  • Білки4.7 гр.
  • Жири12.9 гр.
  • Вуглеводи37 гр.
  • Калорії291 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На початку приготуйте апельсиновий крем. У мисці змішайте жовток зі столовою ложкою цукру до кремоподібного стану.

Крок - 1
02

У чисту мисочку киньте пів чайної ложки желатину і додайте столову ложку апельсинового соку. Дайте набрякнути 5 - 10 хвилин.

Крок - 2
03

У маленькій каструлі доведіть до кипіння залишений апельсиновий сік, чайну ложку цедри апельсина і кілька ложок жирних вершків. Зніміть з вогню.

Крок - 3
04

Вилийте чверть закипілої суміші в миску з жовтком і цукром, безперервно помішуйте. Після жовткову масу відправте в каструлю до залишеної апельсинової маси. Поверніть на вогонь і продовжуйте готувати, поки не загусне.

Крок - 4
05

Зніміть з вогню і додайте розпушений желатин. Ретельно перемішайте. Розлийте отриману суміш в маленькі силіконові форми - півсфери. Зверху додайте цукати апельсинової цедри і відправте в морозилку.

Крок - 5
06

Тепер приготуйте апельсиновий бісквіт. У мисці змішайте міксером яйця з однієї третьої частини цукру. Потім помістіть миску в каструлю з киплячою водою і продовжуйте перемішувати, поки маса не загусне і не збільшиться в три рази.

Крок - 6
07

Зніміть з вогню і продовжуйте перемішувати, поки маса трохи охолоне. Додайте ложку цедри апельсина. Поступово додайте просіяне борошно і розтоплене вершкове масло, не припиняючи перемішувати міксером.

Крок - 7
08

Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть деко пергаментом і вилийте в нього тісто. Розрівняйте по всьому периметру і відправте в духовку. Запікайте поки не стане золотистого кольору. Дістаньте з духовки, дайте охолонути на сковороді протягом 5 хвилин і перекладіть на решітку для повного охолодження.

Крок - 8
09

Тепер приготуйте шоколадний мус. Чайну ложку желатину залийте столовою ложкою води. Дайте йому набрякнути 5 - 10 хвилин.

Крок - 9
10

У миску киньте напівсолодкий шоколад і півсклянки вершків. Поставте його на каструлю з киплячою на слабкому вогні водою. Помішуйте, поки весь шоколад не розтане.

Крок - 10
11

Додайте набряклий желатин і перемішайте, щоб він розчинився. Дайте можливість шоколадній суміші повністю охолонути при кімнатній температурі.

Крок - 11
12

Решту холодних вершків збийте до утворення жорстких піків. Додайте остигнулу шоколадну суміш і перемішайте до однорідної маси.

Крок - 12
13

З охололого бісквіта виріжте кружечки. Змастіть кожен апельсиновим лікером. Можна замінити на цукровий сироп. Тепер використовуйте силіконові форми - півсфери діаметром приблизно на 1 см більше, ніж попереднього разу. Помістіть трохи шоколадного мусу в основу форм і за допомогою ложки розподіліть мус по всім сторонам. Додайте ще трохи шоколадного мусу до половини форми.

Крок - 13
14

У кожну форму вставте заморожені півсфери апельсинового крему. З боків додайте шоколадний мус. А після накрийте кружальцями просоченого лікером бісквіта. Надішліть на ніч в морозилку.

Крок - 14
15

Завершальний етап - дзеркальна глазур. Столову ложку желатину в мисочці залийте чвертю склянки води. Залиште на 5 - 10 хвилин.

Крок - 15
16

У сотейник налийте третину склянки води, цукор, що залишився і згущене молоко. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Киньте набряклий желатин, перемішайте, поки він не розчиниться.

Крок - 16
17

Залийте гарячою сумішшю білий шоколад в мисці, залиште на 5 хвилин, щоб він розтанув. Збийте занурювальним блендером до однорідної маси. Додайте екстракт ванілі і білий харчовий барвник, перемішайте. Пропустіть глазур через сито.

Крок - 17
18

Невелику частину глазурі відлийте в чисту миску. Додайте помаранчевий харчовий барвник і перемішайте. Додайте помаранчеву глазур в білу і злегка розмішайте, щоб створити ефект мармуру. Дайте глазурі охолонути до 32 - 35 градусів.

Крок - 18
19

Вийміть заморожені півсфери з силіконових форм і помістіть на решітку. Решітку поставте на деко, застелене пергаментом. Полийте півсфери мармуровою глазур'ю.

Крок - 19
20

Краї півсфер прикрасьте подрібненим білим шоколадом. Перекладіть на блюдо і відправте в холодильник на 1 - 2 години.     Утворені апельсинові цукерки зберігайте в холодильнику до подачі на стіл. Смачного!

Крок - 20

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Бублики варені - покроковий рецепт, фото 1 Бублики варені 60 3 3 з 5 - детальніше -
Домашні коржики - покроковий рецепт, фото 1 Домашні коржики 60 3 2 з 5 - детальніше -
Фалафель зі свіжою зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Фалафель зі свіжою зеленню 45 3 3 з 5 - детальніше -