Андалузький гаспачо спочатку готувався без помідорів. Це була їжа селян, що складалася з хліба, оливкової олії, оцту і часнику. Зараз склад холодного іспанського супу став складніше і різноманітніше. Пропонуємо рецепт гаспачо по-андалузські з креветками і жовтими помідорами. Вийде незвично, але апетитно.
Спочатку займіться креветками. Якщо вони в панцирах, витягніть м'ясо і видаліть стравохід. Після цього промийте креветки проточною водою і промокніть паперовими рушниками.
Вимиті і висушені креветки відправте в миску. Влийте оливкову олію. Попустить через прес очищений часник. Посоліть і поперчіть за смаком. Всипте трохи пластівців перцю чилі.
Замариновані в спеціях креветки викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 5-8 хвилин. Вони повинні стати рожевими, але залишитися ніжними.
Готові креветки вийміть з духовки і остудіть. Після цього перекладіть їх в миску, накрийте харчовою плівкою або фольгою і відправте в холодильник до сервіровки супу.
Приготуйте жовтий андалузький гаспачо. Жовті помідори вимийте, просушіть, крупно наріжте і відправте в блендер. Додайте крупнопорізані жовтий болгарський перець і ріпчасту цибулю.
Огірок вимийте, просушіть, наріжте великими шматками і відправте до решти інгредієнтів. Часник очистіть від лушпиння, роздушіть ножем і теж додайте в блендер.
Влийте оцет (у нас червоний винний, але можете взяти будь-який) і якісну оливкову олію першого холодного віджиму. Посоліть і поперчіть за смаком. Якщо не використовуєте в страві пряні креветки, додайте в суп трохи гострого соусу.
Перебийте інгредієнти до надбання однорідного крему. Якщо хочете, можете залишити більші шматочки, але ми будемо подавати гаспачо в стаканах і без ложок, тому потрібна більш гладка текстура. Якщо суп виходить дуже густим, влийте трохи бульйону або холодної води і знову збийте.
Одержаний гаспачо відправте на ніч в холодильник, так як в охолодженому вигляді він особливо смачний. Перед сервіровкою ще раз злегка збийте суп, щоб інгредієнти знову перемішалися.
Свіжу петрушку вимийте, просушіть, дрібно поріжте і додайте в креветки. Розлийте жовтий андалузький гаспачо по склянках для коктейлю і прикрасьте пряними креветками. Впевнені, ваші гості будуть в захваті. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти