Укр
Рус
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Андалузький гаспачо

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

1042 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Андалузький гаспачо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Андалузький гаспачо спочатку готувався без помідорів. Це була їжа селян, що складалася з хліба, оливкової олії, оцту і часнику. Зараз склад холодного іспанського супу став складніше і різноманітніше. Пропонуємо рецепт гаспачо по-андалузські з креветками і жовтими помідорами. Вийде незвично, але апетитно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Андалузький гаспачо" (на 100 грам)

  • Білки4.7 гр.
  • Жири6.5 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії95 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку займіться креветками. Якщо вони в панцирах, витягніть м'ясо і видаліть стравохід. Після цього промийте креветки проточною водою і промокніть паперовими рушниками.

Крок - 1
02

Вимиті і висушені креветки відправте в миску. Влийте оливкову олію. Попустить через прес очищений часник. Посоліть і поперчіть за смаком. Всипте трохи пластівців перцю чилі.

Крок - 2
03

Замариновані в спеціях креветки викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 5-8 хвилин. Вони повинні стати рожевими, але залишитися ніжними.

Крок - 3
04

Готові креветки вийміть з духовки і остудіть. Після цього перекладіть їх в миску, накрийте харчовою плівкою або фольгою і відправте в холодильник до сервіровки супу.

Крок - 4
05

Приготуйте жовтий андалузький гаспачо. Жовті помідори вимийте, просушіть, крупно наріжте і відправте в блендер. Додайте крупнопорізані жовтий болгарський перець і ріпчасту цибулю.

Крок - 5
06

Огірок вимийте, просушіть, наріжте великими шматками і відправте до решти інгредієнтів. Часник очистіть від лушпиння, роздушіть ножем і теж додайте в блендер.

Крок - 6
07

Влийте оцет (у нас червоний винний, але можете взяти будь-який) і якісну оливкову олію першого холодного віджиму. Посоліть і поперчіть за смаком. Якщо не використовуєте в страві пряні креветки, додайте в суп трохи гострого соусу.

Крок - 7
08

Перебийте інгредієнти до надбання однорідного крему. Якщо хочете, можете залишити більші шматочки, але ми будемо подавати гаспачо в стаканах і без ложок, тому потрібна більш гладка текстура. Якщо суп виходить дуже густим, влийте трохи бульйону або холодної води і знову збийте.

Крок - 8
09

Одержаний гаспачо відправте на ніч в холодильник, так як в охолодженому вигляді він особливо смачний. Перед сервіровкою ще раз злегка збийте суп, щоб інгредієнти знову перемішалися.

Крок - 9
10

Свіжу петрушку вимийте, просушіть, дрібно поріжте і додайте в креветки. Розлийте жовтий андалузький гаспачо по склянках для коктейлю і прикрасьте пряними креветками. Впевнені, ваші гості будуть в захваті. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Котлети з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з печінки 30 4 2 з 5 - детальніше -
Салат Секрет молодості - покроковий рецепт, фото 1 Салат Секрет молодості 30 3 2 з 5 - детальніше -
М’ясо в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо в духовці 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат Миттєвий - покроковий рецепт, фото 1 Салат Миттєвий 20 4 2 з 5 - детальніше -
Оладки на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на кефірі 50 4 2 з 5 - детальніше -