Торт «Ананаси на снігу» - десерт, який готується без випічки. Замість коржів в ньому використовується готове печиво, тому возитися з тістом і включати духовку не доведеться. Це істотно полегшує підготовку. Святковий вигляд торту надають ананаси та інші фрукти, а також білий крем на основі маскарпоне.
Підготуйте продукти для торта, щоб не шукати їх в процесі приготування. З фруктів злийте сироп, а самі шматочки перекладіть в миску.
Наріжте шматочками ківі і додайте в миску до фруктів.
Підготуйте роз'ємну форму для торта. Зніміть бортик і покладіть на дно форми піднос, на якому будете формувати торт. Зверху поставте бортик і скріпіть його з підносом за допомогою скотча.
Приготуйте основний крем. Вимийте яйця. Відокремте жовтки від білків. У жовтки всипте цукрову пудру.
Міксером збийте білки в тугу піну.
Окремо збийте жовтки з цукровою пудрою, поки маса не побіліє.
Додайте в збиті жовтки маскарпоне і знову збийте до однорідності.
У жовтково-сирну масу відправте збиті білки і акуратно круговими рухами від низу до верху перемішайте, щоб крем став однорідним.
Візьміть печиво, по одному занурюйте його в сироп від фруктів і викладайте в один ряд на піднос.
Коли заповніте нижній ряд, покрийте його приготованим кремом (але приблизно третину крему залиште в мисці).
Зверху викладіть шматочки консервованих фруктів і ківі.
Знову по одному занурюйте печиво в сироп і викладайте наступний ряд, тільки тепер печиво кладіть лицевою стороною вниз. Заповніть весь ряд.
Покрийте його кремом (вийде тонкий шар). Закрийте піднос харчовою плівкою і поставте в холодильник для просочення (бажано на ніч).
Приготуйте крем для декору. З'єднайте маскарпоне з жирними вершками для збивання. Злегка збийте міксером до однорідності.
Всипте цукрову пудру. Знову збийте масу, поки вона не перетвориться в густий і пишний крем.
Дістаньте з холодильника піднос з тортом. Зніміть плівку і пройдіться вздовж бортів ножем, щоб вони легко відійшли. Зніміть бортики і покрийте торт з усіх боків тільки що приготованим кремом, але залиште трохи для декорування.
Прикрасьте торт фруктами на свій смак. Що залишився крем помістіть в кондитерський мішок і зробіть хвилеподібний декор.Торт «Ананаси на снігу» готовий. Пора ставити його на святковий стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти