Американський салат - яскрава і смачна закуска з овочів з беконом, яйцями і яблуками. Салат гармонійно поєднує білкові та овочеві компоненти, завдяки чому страва виходить ситною, але легкою. Пропонуємо класичний рецепт популярного американського салату, який можна легко і швидко приготувати в домашніх умовах.
Яблуко вимийте, просушіть, наріжте невеликими кубиками і відправте в салатницю.
Помідор вимийте, просушіть, наріжте півколами і додайте до яблука.
Стручкову квасолю вимийте, відваріть до готовності і остудіть. Відріжте у стручків кінці з обох сторін і відправте квасолю в салатницю.
Авокадо очистіть від шкірки, розріжте навпіл, подрібніть напівкільцями і додайте до інших інгредієнтів.
Яйця вимийте, відваріть круто і остудіть в холодній воді. Наріжте яйця тонкими слайсами і з'єднайте з іншими продуктами.
Волоські горіхи очистіть від шкаралупи, поріжте ножем і відправте в загальну масу. Листя шпинату вимийте, обтрусіть від вологи і додайте в салат.
Шматочки бекону підсмажте до рум'яності і теж покладіть в салатницю.
Приготуйте заправку. В одній ємності з'єднайте гірчицю, подрібнений часник, рослинне масло, свіжовичавлений лимонний сік, сіль і чорний мелений перець. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Що вийшла заправкою полийте американський салат зверху. Красиво розподіліть інгредієнти по тарілці і подавайте страву до столу. Така закуска виглядає дуже ефектно і підійде навіть для святкового застілля. При цьому у американського салату дуже цікавий смак з освіжаючими нотками зеленого яблука. Смачного!
Випадкові рецепти