Дуже смачні і оригінальні пончики з заварного тіста. За бажанням, можна посипати готове частування подрібненими горішками або кондитерською посипкою.
Через дрібнопористе сито просійте борошно і розпушувач. Поставте на середній вогонь каструлю або сотейник. Влийте воду, додайте розм'якшене вершкове масло і цукор. Перемішайте і дочекайтеся повного розчинення інгредієнтів.
У киплячу рідину введіть борошно і перемішайте до однорідності. Продовжуйте міксувати на мінімальному вогні протягом 5 хвилин, потім трохи остудіть.
В окрему ємність вбийте яйця. Перемішайте до однорідного стану і невеликими частинами влийте в тісто. Перемішайте до однорідності.
Готову масу викладіть в кондитерський мішок. Для приготування пончиків, використовуйте насадку у формі зірочки.
Наріжте декілька квадратів з пергаментного паперу. На кожен видавіть кілька витків тіста в формі колечка. Це спростить занурення пончика в масло.
Приготуйте глазур. У невелику миску всипте цукрову пудру. влийте молоко і лимонний сік. Перемішайте до однорідного стану.
Шоколад поламайте на невеликі фрагменти однакового розміру. Викладіть шматочки в невелику ємність. Розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
У глибоку сковороду з товстим дном налийте достатню кількість рослинного масла. Пончики повинні повністю в нього зануритися.
У розігріту на середньому вогні жаровню, опустіть колечка з заварного тіста папером вгору. Відклеювати його не потрібно, щоб не деформувати десерт. Під час термообробки пончики не повинні стикатися.
Обсмажте до золотистого кольору і відокремте папір. Переверніть колечка і доведіть до готовності.
Викладіть частування на паперовий рушник. Поки пончики ще теплі змастіть їх розтопленим шоколадом або глазур'ю. Викладіть на решітку і дайте охолонути. Приємного чаювання!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти