Укр
Рус
Мармелад Десерти Українська кухня

Айвовий мармелад

( 4.8571 4 514 14 оцінок)

2591 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Айвовий мармелад - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Відоме лакомство під назвою мармелад давно завоювало свою популярність по всьому світу. Його готують з різних ягід і фруктів, кондитери не зупиняються в пошуках нових цікавих рецептів. Ми ж представляємо вашій увазі неймовірний варіант - айвовий мармелад. Мармелад з айви настільки цікавий і незвичайний на смак, що його використовують не тільки як десерт, але і як добавка до інших страв, наприклад іспанці їдять його разом з сиром, а в Португалії його зовсім вважають національними ласощами. Мармелад з айви має дуже оригінальний смак, який відмінно виглядає і як самостійний десерт, і як добавка або начинка до пирогів, тостів і т. д.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Айвовий мармелад" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи38.2 гр.
  • Калорії156 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ми розповімо, як приготувати айвовий мармелад і подарувати своїм домочадцям неймовірне лакомство. Процес приготування айвового мармеладу досить довгий, але воно того варте. Як правило, айва - фрукт, який дуже багатий на пектини, тому для приготування мармеладу нам не обов'язково використовувати желатин. Тож почнемо. Насамперед гарненько миємо айву. В даному рецепті ми використовуємо плоди великого сорту, але якщо у вас айва іншого сорту - це не вплине на результат, адже головним залишаються її властивості і характерний кислий смак.

Крок - 1
02

Спочатку в окрему ємність наливаємо воду, потім ріжемо лимон на кілька частин і відправляємо в цю ємність, трохи придавлюючи, щоб лимон пустив сік.

Крок - 2
03

Потім чистимо від шкірки айву і відразу ж кидаємо її в воду, щоб не темніла. Після того, як всі плоди почистимо, їх потрібно розрізати на шматочки, вирізавши серединку з насінням.

Крок - 3
04

Тепер перекладаємо нарізану айву в каструлю, заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила вміст, і ставимо на вогонь. Варимо все це півгодини-годину, періодично помішуючи. Головне завдання - щоб айва стала м'якуватою. Знімаємо з плити каструлю, дістаємо шумівкою айву, а відвар проціджуємо і поки залишаємо в сторону.

Крок - 4
05

Відварену айву потрібно перетворити в пюре. Можна скористатися блендером або товкучкою, але також вона відмінно розминається звичайною виделкою.

Крок - 5
06

У нас повинно вийти приблизно грамів 600-700 айвового пюре. Тепер в сотейник висипаємо цукор, заливаємо трохи айвового відвару і ставимо на вогонь. Постійно помішуючи, готуємо сироп, який виходить у нас прозорим і тягучим. У цей сироп відправляємо наше айвовое пюре, ретельно перемішуємо і ставимо сотейник на вогонь.

Крок - 6
07

Вміст потрібно уварювати до загустіння, періодично помішуючи, на слабкому вогні. На це зазвичай іде від одного до декількох годин, в залежності від пропорцій. В процесі айва темніє і в ідеалі повинна стати яскравого червоно-оранжевого кольору. Але якщо ваша суміш загусне раніше і не встигне потемніти - не турбуйтеся, на смак цих ласощів це ніяк не відобразиться.

Крок - 7
08

Отже, знімаємо сотейник з вогню, даємо йому трохи охолонути, а потім перекладаємо в окрему ємність, можна скористатися спеціальними формочками. В даному варіанті ми просто виклали айвовое варення в скляну миску.

Крок - 8
09

Далі залишаємо його мінімум годин на 6 (найкраще на ніч) застигати. При бажанні можна перемішати з подрібненими горіхами або ж потім готовий застиглий мармелад порізати на шматочки і вмочити кожен з них в кокосовій стружці або цукровій пудрі, перетворивши таким чином в цукерки. Тут вже на ваш розсуд. Айвовий мармелад з даного рецепта виходить як щось середнє між варенням і пюре. На смак просто божественно. Такий мармелад - ідеальне частування, добавка до випічки, тостів, млинців, прекрасне доповнення до м'ясних страв, яке надає особливої ​​пікантності своїм оригінальним кисло-солодким смаком.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Кебаб - покроковий рецепт, фото 1 Кебаб 60 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат Столичний 40 2 3 з 5 - детальніше -
Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка з часником 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з печінкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з печінкою 45 4 2 з 5 - детальніше -
Хліб чіабатта - покроковий рецепт, фото 1 Хліб чіабатта 120 1 3 з 5 - детальніше -