Укр
Рус
thermomix thermomix
Мармелад Десерти Українська кухня

Айвовий мармелад

50 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Айвовий мармелад - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Інгредієнти

  • Цукрова пудра за смаком
  • Цедра за смаком
  • Цукор 2 кг.
  • Айва 5 кг.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Розріжте на скибочки ягоди айви, складіть акуратно в ємність, залийте невеликою кількістю води і приварюйте на слабкому вогні, поки ягоди стануть м'якими.

    Крок - 1
  2. 02

    Після приварену айву протріть через сито й отримане пюре варіть в тазу. Перед закінченням варіння додайте цукор і продовжуйте варити до бажаної густоти. В кінці киньте терту цедру лимона або апельсина для аромату.

    Крок - 2
  3. 03

    Звареною сумішшю наповніть змочені водою формочки. Коли суміш підсушиться, утворюються мармеладки, розріжте їх на часточки і присипте цукром або цукровою пудрою. Зберігайте на холоді.

    Крок - 3

Оцінити рецепт