Укр
Рус
Компоти Напої Українська кухня

Айвовий компот

( 4.9143 4 535 35 оцінок)
2579 - переглядів
60 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Айвовий компот - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Айва - один з тих фруктів, який встигає в холодну пору року і довго зберігає свою свіжість навіть взимку. І все ж зовсім не складно приготувати айвовий компот, до того ж його можна урізноманітнити.

Інгредієнти

  • Айва 1 кг.
  • Вода 2 л.
  • Цукор 350 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Обов'язково видалити з ягід шорсткий шар і ретельно вимити, найлегше це вийде жорсткою щіткою - наліт легко буде зніматися. Шкірку з айви не здирати - від неї компот буде дуже ароматним.

Крок - 1
02

Плоди розрізати навпіл, видаливши серединки з насінням. Порізати половинки айви гарними часточками. У воді для зберігання айви розчинити лимонний сік, щоб ягоди не темніли.

Крок - 2
03

Якщо консервувати трохи банок, то сироп готувати необхідно на одну банку. Краще готувати не більше 3-х банок. У ємність набрати 2-2,3 л профільтрованої води і закип'ятити. Кинути в окріп 350-400 грам цукру і перемішати.

Крок - 3
04

Викласти кілограм часточок айви (можливо трохи більше) і прокип'ятити на слабкому вогні до 10 хвилин. Занадто стигла айва буде варитися швидше, тому досить і 7 хвилин, ну а не дуже стиглу потрібно кип'ятити хвилин 10-12 і пробувати. Потрібно кинути в компот часточки лимона, але якщо ви не любитель лимонів, можна обійтися і без нього.

Крок - 4
05

Приготувати стерильно чисті банки і кришки. Банки пропарити над парою, а кришки прокипятити. Покласти в банку, порізану на часточки айву і залити сиропом до краю горлечка.

Крок - 5
06

Накрити банки кришками і закупорити закаточною машинкою. Поставити банки кришкою вниз і щільно накрити теплою ковдрою, залишити на добу для додаткової стерилізації. Консервований компот зберігати в прохолодному місці (бажано в підвалі).

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Компот яблочный - покроковий рецепт, фото 1 Компот яблочный 45 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паэлья в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Паэлья в домашних условиях 75 4 3 з 5 - детальніше -
Суши Сакура - покроковий рецепт, фото 1 Суши Сакура 40 2 3 з 5 - детальніше -
Банановый пирог - покроковий рецепт, фото 1 Банановый пирог 60 6 3 з 5 - детальніше -