Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Айвовий компот

60 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Айвовий компот - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Айва - один з тих фруктів, який встигає в холодну пору року і довго зберігає свою свіжість навіть взимку. І все ж зовсім не складно приготувати айвовий компот, до того ж його можна урізноманітнити.

Інгредієнти

Айва1 кг.
Вода2 л.
Цукор350 г.
01

Обов'язково видалити з ягід шорсткий шар і ретельно вимити, найлегше це вийде жорсткою щіткою - наліт легко буде зніматися. Шкірку з айви не здирати - від неї компот буде дуже ароматним.

Крок - 1
02

Плоди розрізати навпіл, видаливши серединки з насінням. Порізати половинки айви гарними часточками. У воді для зберігання айви розчинити лимонний сік, щоб ягоди не темніли.

Крок - 2
03

Якщо консервувати трохи банок, то сироп готувати необхідно на одну банку. Краще готувати не більше 3-х банок. У ємність набрати 2-2,3 л профільтрованої води і закип'ятити. Кинути в окріп 350-400 грам цукру і перемішати.

Крок - 3
04

Викласти кілограм часточок айви (можливо трохи більше) і прокип'ятити на слабкому вогні до 10 хвилин. Занадто стигла айва буде варитися швидше, тому досить і 7 хвилин, ну а не дуже стиглу потрібно кип'ятити хвилин 10-12 і пробувати. Потрібно кинути в компот часточки лимона, але якщо ви не любитель лимонів, можна обійтися і без нього.

Крок - 4
05

Приготувати стерильно чисті банки і кришки. Банки пропарити над парою, а кришки прокипятити. Покласти в банку, порізану на часточки айву і залити сиропом до краю горлечка.

Крок - 5
06

Накрити банки кришками і закупорити закаточною машинкою. Поставити банки кришкою вниз і щільно накрити теплою ковдрою, залишити на добу для додаткової стерилізації. Консервований компот зберігати в прохолодному місці (бажано в підвалі).

Крок - 6

Оцінити рецепт