Укр
Рус
thermomix thermomix
Компоти Напої Українська кухня

Айвовий компот

60 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Айвовий компот - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Айва - один з тих фруктів, який встигає в холодну пору року і довго зберігає свою свіжість навіть взимку. І все ж зовсім не складно приготувати айвовий компот, до того ж його можна урізноманітнити.

Інгредієнти

  • Айва 1 кг.
  • Вода 2 л.
  • Цукор 350 г.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Обов'язково видалити з ягід шорсткий шар і ретельно вимити, найлегше це вийде жорсткою щіткою - наліт легко буде зніматися. Шкірку з айви не здирати - від неї компот буде дуже ароматним.

    Крок - 1
  2. 02

    Плоди розрізати навпіл, видаливши серединки з насінням. Порізати половинки айви гарними часточками. У воді для зберігання айви розчинити лимонний сік, щоб ягоди не темніли.

    Крок - 2
  3. 03

    Якщо консервувати трохи банок, то сироп готувати необхідно на одну банку. Краще готувати не більше 3-х банок. У ємність набрати 2-2,3 л профільтрованої води і закип'ятити. Кинути в окріп 350-400 грам цукру і перемішати.

    Крок - 3
  4. 04

    Викласти кілограм часточок айви (можливо трохи більше) і прокип'ятити на слабкому вогні до 10 хвилин. Занадто стигла айва буде варитися швидше, тому досить і 7 хвилин, ну а не дуже стиглу потрібно кип'ятити хвилин 10-12 і пробувати. Потрібно кинути в компот часточки лимона, але якщо ви не любитель лимонів, можна обійтися і без нього.

    Крок - 4
  5. 05

    Приготувати стерильно чисті банки і кришки. Банки пропарити над парою, а кришки прокипятити. Покласти в банку, порізану на часточки айву і залити сиропом до краю горлечка.

    Крок - 5
  6. 06

    Накрити банки кришками і закупорити закаточною машинкою. Поставити банки кришкою вниз і щільно накрити теплою ковдрою, залишити на добу для додаткової стерилізації. Консервований компот зберігати в прохолодному місці (бажано в підвалі).

    Крок - 6

Оцінити рецепт