Укр
Рус
Айран Напої Українська кухня

Айран

( 4.8571 4 514 14 оцінок)
2592 - переглядів
40 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Айран - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо вам коли-небудь доводилося готувати йогурт в домашніх умовах - створити цей напій буде абсолютно нескладно.

Інгредієнти

  • Кефір 40 г.
  • Молоко 220 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Потрібно взяти свіже молоко, додати закваску. Причому, закваскою може бути сметана, кисле молоко або кефір. Необхідно якомога довше прокип'ятити молоко, головне, щоб не підгоріло.

Крок - 1
02

Остудити до t0 38-40 градусів. Потім вливаємо закваску, ретельно перемішуючи.

Крок - 2
03

Розлити в банки, закрити кришками, залишити айран для вистойки на 6 годин. Потім потрібно посолити і розбавити водою. Вживати бажано відразу після готовності, а то розбавлений напій втрачає смакові властивості.

Крок - 3

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яичница в хлебе - покроковий рецепт, фото 1 Яичница в хлебе 30 3 2 з 5 - детальніше -
Жаркое из баранины - покроковий рецепт, фото 1 Жаркое из баранины 65 6 3 з 5 - детальніше -
Рисовый суп - покроковий рецепт, фото 1 Рисовый суп 55 4 2 з 5 - детальніше -