Укр
Рус
Айран Напої Українська кухня

Айран

( 4.8571 4 514 14 оцінок)
2660 - переглядів
40 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Айран - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

В сучасних супермаркетах полиці просто ломляться від всіляких напоїв, причому різних національностей, країн і народів. Серед цього достатку завжди присутній дуже популярний в більшості країн Сходу дивовижний напій - айран. Такий продукт не тільки чудово освіжає, додає бадьорості організму, але і втамовує спрагу і голод. Напій досить відомий, вживаємо навіть з першими і другими стравами, а також застосовуємо в приготуванні випічки. Якщо бажаєте спробувати справжній корисний айран, його легко можна приготувати в домашніх умовах, рецепт є.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Вода 1 л.
  • Йогурт 1 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

У чому полягає простота процесу приготування, так це те, що для цього напою необхідно кілька компонентів. Це, звичайно ж, вода, будь-яка кисломолочна основа, ну і сіль, хоча можна обійтися і без неї, все залежить від власних уподобань. Ще одна важлива перевага такого напою полягає в тому, що айран чудово поєднується з найрізноманітнішою їжею, особливо це стосується гострих страв. На перший погляд може здатися, що нічого особливого в айрані немає, той же кефір або кисле молоко, але це не зовсім так і відчуття смаку все ж інші. І як би не просто було придбати айран в магазині, приготований самостійно набагато корисніше. На батьківщині цього напою в його рецептуру входить певна закваска - катик. Але з урахуванням того, що для нас цей інгредієнт неприйнятний, ми будемо використовувати йогурт. Отже, в високий посуд вливаємо йогурт, звісно без наповнювачів і цукру, і доливаємо трохи води.

Крок - 1
02

Тепер змішуємо інгредієнти за допомогою блендера, злегка збиваючи в піну. Густоту напою регулюємо самостійно, на свій смак і бажанням, тому воду доливаємо частинами. Якщо готуємо питний айран - значить води використовуємо побільше, якщо ж в якості добавки до основних страв, то готуємо більш густої консистенції.

Крок - 2
03

До речі, готуючи напій, не забуваємо, що продукти беремо обов'язково охолодженими. Долив залишок води, кидаємо в глечик сіль і знову продовжуємо збивати блендером до появи піни.

Крок - 3
04

За бажанням в айран можна додати свіжу зелень або дрібно рубані овочі, а також при подачі - шматочки льоду і зелень м'яти. Приготуйте цей смачний кисломолочний напій один раз, і він полюбиться всім членам вашої сім'ї. З урахуванням того, що айран містить велику кількість білків і жирів, напій дуже поживний, а завдяки мінералів і вуглеводів ще й супер корисний.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лазанья з соусом Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з соусом Болоньєзе 60 5 3 з 5 - детальніше -
Бульйон з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон з фрикадельками 60 6 3 з 5 - детальніше -
Холодець з півня - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з півня 50 4 3 з 5 - детальніше -