Якщо вам набридли прості страви з локшини, пропонуємо вам приготувати лагман по-уйгурски. Ця страва родом із Середньої Азії, нагадує локшину з підливою або густий суп. Ситна і легка, її можна використовувати як дієтична або пісна страва на обід або вечерю.
Почніть приготування лагмана по-уйгурски з нарізки овочів. Виберіть велику і рівну моркву, помийте її і очистіть від шкірки. Візьміть кухонну дошку і наріжте на ній гострим ножем морквину, спочатку на кружечки, а потім - соломкою. Помістіть нарізану моркву в тарілку і відставте в сторону.
Сполосніть під проточною водою гілочки свіжого коріандру і промокніть зайву вологу паперовим рушником. На тій же кухонній дошці подрібніть його. Перекладіть з дошки в блюдечко, відставте в сторону.
Помийте під прохолодною водою зелену цибулю, відріжте основу і погані кінчики. Наріжте цибулю тонкими кільцями і перекладіть її в окреме блюдце. Вона вам знадобиться трохи пізніше.
І залишилося підготувати часник. Розберіть головку часнику на зубчики, кожен очистіть від лушпиння. Пропустіть весь часник через чеснокодавку, відкладіть в сторону.
Тепер вам знадобиться каструля, щоб зварити китайську пшеничну локшину. Наберіть в каструлю холодну воду і поставте на великий вогонь. Коли вода закипить, киньте трохи солі і зменшіть вогонь. Опустіть в окріп пшеничне локшину. Перші кілька хвилин помішуйте, щоб вона не пристала до дна. Варіть на слабкому вогні протягом 5 - 7 хвилин.
Поки готується локшина, зробіть наступне. Дістаньте сковорідку і поставте на вогонь. Налийте невелику кількість рослинного масла. Киньте в сковорідку частину розчавленого часнику і гриби шімеджі. Трохи протушкуйте їх на слабкому вогні, періодично помішуючи.
Готову локшину відкиньте на друшляк. Коли рідина стече, збризніть локшину рослинним маслом і ретельно перемішайте, щоб вона не злиплася.
Якщо арахісове масло дуже густе, розведіть його невеликою кількістю кип'яченої води, щоб по консистенції вийшло, як густа сметана.
Тепер прийшов час об'єднати всі інгредієнти. Візьміть велику тарілку, на дно якої покладіть арахісове масло, налийте потрібну кількість соєвого соусу, рисового оцту і кунжутного масла. Так само киньте роздавлений часник. Все ретельно перемішайте ложкою.
Посередині тарілки викладіть зварену локшину. З боків навколо локшини покладіть купками приварені паростки сої, протушенні гриби шімеджі, нарізану соломкою моркву, подрібнений коріандр і зелену цибулю. Посередині посипте пластівцями чилі.
Лагман по-уйгурски готовий. Перед вживанням ретельно перемішайте локшину з іншими інгредієнтами в тарілці. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти