Укр
Рус
Лагман Перші страви Китайська кухня

Лагман по уйгурськи

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

3491 - переглядів
85 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Лагман по уйгурськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Літо

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо вам набридли прості страви з локшини, пропонуємо вам приготувати лагман по-уйгурски. Ця страва родом із Середньої Азії, нагадує локшину з підливою або густий суп. Ситна і легка, її можна використовувати як дієтична або пісна страва на обід або вечерю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лагман по уйгурськи" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири22.3 гр.
  • Вуглеводи33.8 гр.
  • Калорії370 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть приготування лагмана по-уйгурски з нарізки овочів. Виберіть велику і рівну моркву, помийте її і очистіть від шкірки. Візьміть кухонну дошку і наріжте на ній гострим ножем морквину, спочатку на кружечки, а потім - соломкою. Помістіть нарізану моркву в тарілку і відставте в сторону.

Крок - 1
02

Сполосніть під проточною водою гілочки свіжого коріандру і промокніть зайву вологу паперовим рушником. На тій же кухонній дошці подрібніть його. Перекладіть з дошки в блюдечко, відставте в сторону.

Крок - 2
03

Помийте під прохолодною водою зелену цибулю, відріжте основу і погані кінчики. Наріжте цибулю тонкими кільцями і перекладіть її в окреме блюдце. Вона вам знадобиться трохи пізніше.

Крок - 3
04

І залишилося підготувати часник. Розберіть головку часнику на зубчики, кожен очистіть від лушпиння. Пропустіть весь часник через чеснокодавку, відкладіть в сторону.

Крок - 4
05

Тепер вам знадобиться каструля, щоб зварити китайську пшеничну локшину. Наберіть в каструлю холодну воду і поставте на великий вогонь. Коли вода закипить, киньте трохи солі і зменшіть вогонь. Опустіть в окріп пшеничне локшину. Перші кілька хвилин помішуйте, щоб вона не пристала до дна. Варіть на слабкому вогні протягом 5 - 7 хвилин.

Крок - 5
06

Поки готується локшина, зробіть наступне. Дістаньте сковорідку і поставте на вогонь. Налийте невелику кількість рослинного масла. Киньте в сковорідку частину розчавленого часнику і гриби шімеджі. Трохи протушкуйте їх на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Крок - 6
07

Готову локшину відкиньте на друшляк. Коли рідина стече, збризніть локшину рослинним маслом і ретельно перемішайте, щоб вона не злиплася.

Крок - 7
08

Якщо арахісове масло дуже густе, розведіть його невеликою кількістю кип'яченої води, щоб по консистенції вийшло, як густа сметана.

Крок - 8
09

Тепер прийшов час об'єднати всі інгредієнти. Візьміть велику тарілку, на дно якої покладіть арахісове масло, налийте потрібну кількість соєвого соусу, рисового оцту і кунжутного масла. Так само киньте роздавлений часник. Все ретельно перемішайте ложкою.

Крок - 9
10

Посередині тарілки викладіть зварену локшину. З боків навколо локшини покладіть купками приварені паростки сої, протушенні гриби шімеджі, нарізану соломкою моркву, подрібнений коріандр і зелену цибулю. Посередині посипте пластівцями чилі.

Крок - 10
11

Лагман по-уйгурски готовий. Перед вживанням ретельно перемішайте локшину з іншими інгредієнтами в тарілці. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Картопля тушкована - покроковий рецепт, фото 1 Картопля тушкована 50 5 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з яловичини 40 3 2 з 5 - детальніше -
Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Смачна нутелла - покроковий рецепт, фото 1 Смачна нутелла 50 2 3 з 5 - детальніше -
Смажені кабачки - покроковий рецепт, фото 1 Смажені кабачки 35 3 2 з 5 - детальніше -
Люля-кебаб з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Люля-кебаб з яловичини 45 3 3 з 5 - детальніше -