Укр
Рус
Аджика Соуси Кавказська кухня

Аджика

( 4.9286 4 528 28 оцінок)
2489 - переглядів
40 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Аджика - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня, Вірменська кухня, Азербайджанська кухня, Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Аджика з помідорів на зиму є «обов'язковим» продуктом в холодильнику, де вона займе не останнє місце. Це завжди допоможе вам збагатити смак м'ясних страв, макаронів або гарнірів взимку, коли овочі не мають такої свіжості і корисності.

Інгредієнти

  • Перець червоний мелений 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Цукор 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Базилік 100 г.
  • Часник 15 зуб.
  • Цибуля 400 г.
  • Помідор 4 кг.
  • Перець червоний чілі 8 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Дуже важливо, які сорти помідорів використовуються: вибирайте їх щільні, солодкі і обов'язково сорти з м'ясистою м'якоттю, інакше вони сильно розваляться до кипіння, і ви не зможете заповнити банки. Поставте велику каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Окремо приготуйте велику миску з дуже холодною водою. Червоні помідори, трохи надріжте по шкірці.

Крок - 1
02

Надішліть помідори в каструлю з киплячою водою і варіть протягом 30 секунд (максимум 1 хвилина), а потім перекладіть шумівкою в миску з холодною водою. За рахунок цього шкіра буде видалена дуже легко. Помідори очистіть від шкірки, а саму м'якоть наріжте невеликими кубиками.

Крок - 2
03

Очищену від лушпиння цибулю наріжте невеликими кубиками, дрібно наріжте скибочками або подрібніть через чеснокодавку часник. Нагрійте масло в каструлі, додайте цибулю, часник і дрібку солі і обсмажуйте, помішуючи, на повільному вогні до м'якості.

Крок - 3
04

Додайте в каструлю помідори в кубиках, дрібно нарізаний червоний перець чилі і обсмажуйте на повільному вогні під кришкою протягом 30 хвилин. За цей час перевіряйте вміст каструлі кілька разів, щоб не занадто сильно горіло, і при необхідності додайте трохи гарячої води.

Крок - 4
05

Нарешті, помідори, повинні будуть за цей час перетворитися в соус з ще очевидними шматочками. Додайте в нього подрібнений базилік, приправте сіллю, червоним меленим перцем і чорним подрібненим перцем за смаком і, якщо соус занадто кислий, додайте трохи цукру.

Крок - 5
06

Для того, щоб аджика на основі помідор добре зберігалася протягом зими, фактично для успіху будь-якого консервування дуже важлива стерильність банок, в яких буде зберігатися соус, використовуваний посуд і спосіб роботи. Ось чому дуже важливо правильно стерилізувати банки і кришки. Розігрійте духовку до 150 градусів. Ретельно помийте банки (можна навіть окропом) добре їх очищаючи, в декількох водах. Помістіть кришки і банки на деко для духової шафи на деякій відстані між ними і відправте в духовку не менше ніж на 15 хвилин, протягом цього часу вони висохнуть і стерилізуються. Гарячу аджику розлийте в стерилізовані банки.

Крок - 6
07

Помістіть банки на металевий піднос або укладіть лезо ножа під ємність, щоб витримати тепловий удар при розливі гарячого продукту, інакше вона може лопнути. Розливши аджику в банки, загвинтіть щільно кришки, помістіть на деко і відправте в духовку, вже нагріту до 150 градусів. Через 15 хвилин вимкніть духовку і дайте банкам повністю охолонути (кілька годин або краще на ніч) в духовці. Аджика прекрасно зберігається в коморі кілька місяців, якщо банки щільно закриті.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бублики с маком - покроковий рецепт, фото 1 Бублики с маком 125 4 3 з 5 - детальніше -
Хек тушеный с овощами - покроковий рецепт, фото 1 Хек тушеный с овощами 60 5 3 з 5 - детальніше -
Лангет из печени - покроковий рецепт, фото 1 Лангет из печени 60 4 3 з 5 - детальніше -
Торт Норка крота банановый - покроковий рецепт, фото 1 Торт Норка крота банановый 80 4 4 з 5 - детальніше -