Укр
Рус
Сир Другі страви Арабська кухня

Адигейський сир домашній

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

779 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Адигейський сир домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Арабська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Швидкий і смачний домашній адигейський сир, який можна натерти, нарізати, використати в піці, бо він відмінно плавиться.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Адигейський сир домашній" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири1.7 гр.
  • Вуглеводи2.3 гр.
  • Калорії37 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Налийте молоко в каструлю, відправте на плиту і нагрівайте до температури, при якій починає виходити дим, але без кип'ятіння, температура 90 градусів. Вимкніть вогонь і додайте в молоко лимонний сік, трохи перемішайте, зупиніть рух молока, тому що воно вже має починати збиратися. Якщо це не так, додайте сік іншого лимона, трохи перемішайте, накрийте каструлю і дайте йому постояти 1-2 години.

Крок - 1
02

Після закінчення цього часу молоко буде повністю готове до подальшого використання, воно згорнеться і відокремиться від сироватки. Помістіть шматок тканини, фланелі або марлі в велике ситечко і розмістіть його над глибокою мискою, і на тканину почне виходити сичужний фермент, так що кисле молоко залишиться на тканині, а сироватка буде стікати в миску.

Крок - 2
03

Зберігайте сироватку, добре відіжміть сичужний фермент, який знаходиться на серветці, після того, як він буде добре віджатий, додайте трохи солі на свій смак, добре перемішайте, добре вимісіть сичужний фермент.

Крок - 3
04

У ємність, яка робить дірочки на дні, укладіть тканину з молочним сичуговим ферментом всередину і притисніть її, щоб вона була гладкою, притисніть дуже добре. Накрийте сичужний фермент іншою тканиною і помістіть інший контейнер над сиром, який ми вже відлили, щоб чинити тиск. Помістіть щось, що збільшує вагу (камені, наприклад), встановіть ще один контейнер на дно, тому що він вивільняє більше сироватки. Залиште так на 24 або до 48 годин.

Крок - 4
05

Через 24 або 48 годин вийміть сир з форми і серветки. Приготуйте розсіл (сіль розчиніть у воді), занурте в нього сир на 6 годин, через зазначений час переверніть і залиште ще на 1 годину.

Крок - 5
06

Дістаньте сир з розсолу і залиште його на решітці для висихання, ви можете покласти його в холодильник непокритим або залишити на відкритому повітрі, щоб він добре просох на 1, 2 або 3 дні. Чим довше сир сушиться на відкритому повітрі або в холодильнику, тим більш компактним він залишиться. Потім натріть приготований адигейський сир, наріжте і використовуйте в піці. Ви можете зберігати його до 1 місяця, а потім вжити, чим довше він зберігається, тим смачніше. Смачного.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шаурма з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з ковбасою 45 5 3 з 5 - детальніше -
Глазур шоколадна - покроковий рецепт, фото 1 Глазур шоколадна 30 1 2 з 5 - детальніше -
Морозиво рецепт без вершків - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво рецепт без вершків 55 2 2 з 5 - детальніше -
Чебуреки вдома - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки вдома 50 3 3 з 5 - детальніше -