Ця прекрасна аджика з томатів, болгарського перцю і зелені - чудова закуска на кожен день. Таку аджику легко приготувати по цьому простому рецепту. Вона відмінно доповнить м'ясні чи рибні страви, або послужить як заправка в борщ або солянку.
Добре промийте холодною водою червоні помідори (в цьому рецепті використовуйте будь-який сорт цього овочу), а потім за допомогою гострого ножа видаліть в них тверду частину від стебла, покладіть овоч в миску і залиште на час до подальшого використання.
Далі звільніть від хвостика і очистіть від нутрощів і насіння болгарський перець (бажано використовувати овоч червоного кольору), а потім під проточною водою ретельно його вимийте. Теж помістіть в миску і відставте поки в сторону.
Далі очистіть від нутрощів і хвостика червоний перець чилі (можна використовувати і зелений) і очистіть від лушпиння зубчики часнику.
Тепер за допомогою кухонного комбайна або звичайною м'ясорубкою подрібніть до стану пюре, раніше підготовлені помідори, перець, часник і червоний перець чилі. Утворену томатну масу перелийте в глибоку каструлю і відправте на плиту.
Далі залийте в каструлю з томатною масою оливкову чи рослинну олію, ретельно все перемішайте і доведіть вміст до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і томіть томатну масу близько 30 хвилин, періодично помішуючи.
Тепер рясно посоліть вміст каструлі, засипте в неї цукор і перець чорний у горошку. Потім добре помийте проточною водою зелень кропу і петрушки, на обробній дошці дрібно її наріжте, а потім також відправте в каструлю до решти інгредієнтів.
Далі залийте в каструлю яблучний оцет (можна використовувати лимонну кислоту), ще раз все ретельно перемішайте і томіть вміст каструлі ще не менше 15 хвилин.
Цю аджику, приготовлену по простому рецепту, можна закочувати в заздалегідь простерилізовані банки і зберігати в холодному місці довгий час, а можна відразу охолодити, викласти в глибоку піалу і подавати до столу в якості соусу до м'ясної страви або ж як салат.
Випадкові рецепти