Укр
Рус
thermomix thermomix
Аджика Соуси Абхазька кухня

Аджика простий рецепт

70 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Аджика простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ця прекрасна аджика з томатів, болгарського перцю і зелені - чудова закуска на кожен день. Таку аджику легко приготувати по цьому простому рецепту. Вона відмінно доповнить м'ясні чи рибні страви, або послужить як заправка в борщ або солянку.

Інгредієнти

  • Помідор 1.5 кг.
  • Болгарський перець 500 г.
  • Перець червоний чілі 3 шт.
  • Часник 1 шт.
  • Кріп 1 пуч.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Масло рослинне 50 мл.
  • Оцет яблучний 30 мл.
  • Сіль 1 ст.л
  • Цукор 3 ст.л
  • Перець чорний горошок 15 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Добре промийте холодною водою червоні помідори (в цьому рецепті використовуйте будь-який сорт цього овочу), а потім за допомогою гострого ножа видаліть в них тверду частину від стебла, покладіть овоч в миску і залиште на час до подальшого використання.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі звільніть від хвостика і очистіть від нутрощів і насіння болгарський перець (бажано використовувати овоч червоного кольору), а потім під проточною водою ретельно його вимийте. Теж помістіть в миску і відставте поки в сторону.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі очистіть від нутрощів і хвостика червоний перець чилі (можна використовувати і зелений) і очистіть від лушпиння зубчики часнику.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер за допомогою кухонного комбайна або звичайною м'ясорубкою подрібніть до стану пюре, раніше підготовлені помідори, перець, часник і червоний перець чилі. Утворену томатну масу перелийте в глибоку каструлю і відправте на плиту.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі залийте в каструлю з томатною масою оливкову чи рослинну олію, ретельно все перемішайте і доведіть вміст до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і томіть томатну масу близько 30 хвилин, періодично помішуючи.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер рясно посоліть вміст каструлі, засипте в неї цукор і перець чорний у горошку. Потім добре помийте проточною водою зелень кропу і петрушки, на обробній дошці дрібно її наріжте, а потім також відправте в каструлю до решти інгредієнтів.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі залийте в каструлю яблучний оцет (можна використовувати лимонну кислоту), ще раз все ретельно перемішайте і томіть вміст каструлі ще не менше 15 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Цю аджику, приготовлену по простому рецепту, можна закочувати в заздалегідь простерилізовані банки і зберігати в холодному місці довгий час, а можна відразу охолодити, викласти в глибоку піалу і подавати до столу в якості соусу до м'ясної страви або ж як салат.

    Крок - 8

Оцінити рецепт