Укр
Рус
Аджика Соуси Абхазька кухня

Аджика простий рецепт

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

724 - переглядів
70 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Аджика простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ця прекрасна аджика з томатів, болгарського перцю і зелені - чудова закуска на кожен день. Таку аджику легко приготувати по цьому простому рецепту. Вона відмінно доповнить м'ясні чи рибні страви, або послужить як заправка в борщ або солянку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Аджика простий рецепт" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири2.1 гр.
  • Вуглеводи7.8 гр.
  • Калорії53 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Добре промийте холодною водою червоні помідори (в цьому рецепті використовуйте будь-який сорт цього овочу), а потім за допомогою гострого ножа видаліть в них тверду частину від стебла, покладіть овоч в миску і залиште на час до подальшого використання.

Крок - 1
02

Далі звільніть від хвостика і очистіть від нутрощів і насіння болгарський перець (бажано використовувати овоч червоного кольору), а потім під проточною водою ретельно його вимийте. Теж помістіть в миску і відставте поки в сторону.

Крок - 2
03

Далі очистіть від нутрощів і хвостика червоний перець чилі (можна використовувати і зелений) і очистіть від лушпиння зубчики часнику.

Крок - 3
04

Тепер за допомогою кухонного комбайна або звичайною м'ясорубкою подрібніть до стану пюре, раніше підготовлені помідори, перець, часник і червоний перець чилі. Утворену томатну масу перелийте в глибоку каструлю і відправте на плиту.

Крок - 4
05

Далі залийте в каструлю з томатною масою оливкову чи рослинну олію, ретельно все перемішайте і доведіть вміст до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і томіть томатну масу близько 30 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 5
06

Тепер рясно посоліть вміст каструлі, засипте в неї цукор і перець чорний у горошку. Потім добре помийте проточною водою зелень кропу і петрушки, на обробній дошці дрібно її наріжте, а потім також відправте в каструлю до решти інгредієнтів.

Крок - 6
07

Далі залийте в каструлю яблучний оцет (можна використовувати лимонну кислоту), ще раз все ретельно перемішайте і томіть вміст каструлі ще не менше 15 хвилин.

Крок - 7
08

Цю аджику, приготовлену по простому рецепту, можна закочувати в заздалегідь простерилізовані банки і зберігати в холодному місці довгий час, а можна відразу охолодити, викласти в глибоку піалу і подавати до столу в якості соусу до м'ясної страви або ж як салат.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Паелья овочева - покроковий рецепт, фото 1 Паелья овочева 55 4 3 з 5 - детальніше -
Шніцель з індички - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з індички 40 2 3 з 5 - детальніше -
Бешамель для лазаньї - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель для лазаньї 45 1 2 з 5 - детальніше -