Укр
Рус
Аджика Соуси Грузинська кухня

Аджика «Вогник»

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

718 - переглядів
70 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Аджика «Вогник» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня, Азербайджанська кухня, Абхазька кухня, Вірменська кухня, Арабська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Аджика «Вогник» - пряний гострий соус, який підходить для м'яса, птиці, риби, піци, барбекю і багатьох інших продуктів і страв. Його можна їсти, просто намазав на хліб. Родина аджики - Кавказ, перш за все Грузія і Абхазія. Але ми пропонуємо турецький рецепт цього соусу, теж дуже смачний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Аджика «Вогник»" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири3.6 гр.
  • Вуглеводи5.9 гр.
  • Калорії57 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помідори вимийте і висушіть. Найкраще використовувати вершки, так як вони досить м'ясисті.

Крок - 1
02

Гострий перець теж вимийте і висушіть. Ми використовуємо зелені стручки перцю чилі.

Крок - 2
03

Помідори розріжте навпіл і видаліть місце кріплення плодоніжки. Надішліть шматочки томатів в блендер. Якщо вони занадто великі, ще раз розріжте навпіл.

Крок - 3
04

Перебийте помідори в пюре і перелийте його в вогнетривку ємність.

Крок - 4
05

Часник розберіть на зубчики, звільніть від лушпиння і відправте в блендер. Туди ж покладіть трохи томатного пюре, щоб спростити подрібнення.

Крок - 5
06

Перебийте часник до стану кашки і додайте в ємність з пюре.

Крок - 6
07

У перцю видаліть хвостики, а стручки наріжте невеликими шматочками і відправте до помідорів з часником. Перемішайте інгредієнти, поставте ємність на плиту і, помішуючи, доведіть вміст до кипіння.

Крок - 7
08

Всипте сіль, цукор і лимонну сіль. Влийте оцет (у нас виноградний, але також підійде яблучний).

Крок - 8
09

Додайте рослинне масло (у нас оливкове, але підійде також соняшникове, кукурудзяне, рапсове, кунжутне). Перемішайте інгредієнти і продовжуйте томити на повільному вогні, постійно помішуючи, поки аджика не дійде до готовності. На це буде потрібно близько 1 години. Потім спробуйте соус на смак і, якщо потрібно, додайте спеції.

Крок - 9
10

Розлийте аджику по ретельно вимитим і просушеним банкам, закрийте кришками і витримайте при кімнатній температурі протягом 3 днів, а потім проведіть в холодильник теж на 3-4 дні. Після цього аджика «Вогник» буде готова. Її можна відкрити і спробувати. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Суп пікантний з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Суп пікантний з мідіями 45 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса в кишці - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса в кишці 130 6 4 з 5 - детальніше -
Кекси в формочках на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Кекси в формочках на сметані 55 3 3 з 5 - детальніше -