Аджика «Вогник» - пряний гострий соус, який підходить для м'яса, птиці, риби, піци, барбекю і багатьох інших продуктів і страв. Його можна їсти, просто намазав на хліб. Родина аджики - Кавказ, перш за все Грузія і Абхазія. Але ми пропонуємо турецький рецепт цього соусу, теж дуже смачний.
Помідори вимийте і висушіть. Найкраще використовувати вершки, так як вони досить м'ясисті.
Гострий перець теж вимийте і висушіть. Ми використовуємо зелені стручки перцю чилі.
Помідори розріжте навпіл і видаліть місце кріплення плодоніжки. Надішліть шматочки томатів в блендер. Якщо вони занадто великі, ще раз розріжте навпіл.
Перебийте помідори в пюре і перелийте його в вогнетривку ємність.
Часник розберіть на зубчики, звільніть від лушпиння і відправте в блендер. Туди ж покладіть трохи томатного пюре, щоб спростити подрібнення.
Перебийте часник до стану кашки і додайте в ємність з пюре.
У перцю видаліть хвостики, а стручки наріжте невеликими шматочками і відправте до помідорів з часником. Перемішайте інгредієнти, поставте ємність на плиту і, помішуючи, доведіть вміст до кипіння.
Всипте сіль, цукор і лимонну сіль. Влийте оцет (у нас виноградний, але також підійде яблучний).
Додайте рослинне масло (у нас оливкове, але підійде також соняшникове, кукурудзяне, рапсове, кунжутне). Перемішайте інгредієнти і продовжуйте томити на повільному вогні, постійно помішуючи, поки аджика не дійде до готовності. На це буде потрібно близько 1 години. Потім спробуйте соус на смак і, якщо потрібно, додайте спеції.
Розлийте аджику по ретельно вимитим і просушеним банкам, закрийте кришками і витримайте при кімнатній температурі протягом 3 днів, а потім проведіть в холодильник теж на 3-4 дні. Після цього аджика «Вогник» буде готова. Її можна відкрити і спробувати. Смачного!
Випадкові рецепти