Кожному, хто цікавиться життям кавказців, відомо, з чим вона асоціюється. Звичайно ж, ви скажете - шашлик, вино, гори і довголіття. А ось чим відрізняються страви кавказької кухні - це гостротою і найпоширенішою приправою по праву вважається аджика. І так, як Грузія здавна прославила себе смачною їжею, то не секрет, що більшість страв цієї кухні неможливо уявити без прянощів і приправ. Звичайно ж, однією з головних і найбільш популярних пастоподібних приправ з перцю є аджика грузинська. Пропонуємо наш варіант рецепта грузинської аджики, без якої важко уявити хоч одне застілля цього народу.
Якщо вас зацікавив наш варіант приготування справжньої грузинської аджики, і вам захотілося зробити таку заготовку на зиму, запам'ятайте - красивий колір цій приправі додадуть зовсім не томати, а червоний гострий перець. До речі, якщо готувати аджику саме для зберігання, стручки перцю краще трохи в'ялити на сонці, таким чином випаровується зайва волога. Таким чином, перш ніж приступити безпосередньо до готування, потрібно підготувати овочі. І перш за все потрібно відібрати неушкоджені і стиглі перці, які в першу чергу добре промити.
Так як гіркий перець може обпалити руки, обробляти його потрібно, надівши гумові рукавички, які зможуть запобігти опік. Тому, треба скоріше сховати руки в рукавички і братися до роботи. Вимитий болгарський перець розрізати навпіл, видалити насіння і коріння, нарізати скибочками.
Після цього так само очистити від черешків гіркий перець, розрізати на дві частини і очистити від насіння. Ще нам для приготування аджики знадобиться часник, тому головки його потрібно викласти на поверхню, закриту кухонним рушником і накрити зверху його другою половиною. Дерев'яною качалкою ударяти по голівках часнику, розділивши їх на зубки.
Після цього, зубчики скласти в скляну банку, накрити кришкою і струшувати її до тих пір, поки вони очистяться від лушпиння.
Звичайно ж, часник можна очистити просто ножем, але чомусь таким способом краще. Тепер потрібно взяти свіжі пряні трави, промиті і трохи просушені, розрізати пучок на кілька частин.
Коли всі інгредієнти підготовлені, пора братися за процес безпосередньоuj готування аджики. Поставити кухонний комбайн і викласти в його контейнер нарізаний скибочками болгарський перець, перемолоти в кашку.
7 Після цього таким же чином подрібнити гіркий перець. Далі кинути в комбайн зубчики часнику і теж перемолоти. Залишилося перемолоти зелень і всі необхідні для аджики овочі готові.
Після цього в ємність з подрібненими в пюре овочами влити рослинне масло, краще рафіноване, і засипати сухий коріандр, куркуму і приправу уцхо-сунелі, перемішати дерев'яною або пластиковою ложкою.
Потім додати сіль, знову змішайте і помістити ємність на плиту. Довести вміст до кипіння і, накривши кришкою, варити протягом 30 хвилин.
Готову аджику розкласти в чисті сухі банки і закупорити кришками. Ароматна, в міру гостра аджика грузинська відмінно доповнить будь-яку гарячу страву.
Випадкові рецепти