Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Аджика Соуси Абхазька кухня

Аджика без варіння

( 4.7143 4 57 7 оцінок)
594 - переглядів
45 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Аджика без варіння - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Всім відомо, що гостра і смачна пастообразна приправа аджика, придумана дуже багато років тому народами Абхазії, - чудове доповнення до м'ясних страв або гарнірів, та й просто намазана на хліб теж дуже смачно. Класичний спосіб приготування цієї страви полягає в подрібненні овочів в однорідну масу і тушкуються зі спеціями. Але також цілком прийнятна аджика в сирому вигляді, причому вона набагато смачніше, так як в ній зберігаються всі аромати овочів та й вітаміни. Так що якщо вас зацікавив наш рецепт, спробуйте - аджика без варіння істотно заощадить ваш час, а смак приємно здивує.

Інгредієнти

  • Помідор 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Оцет яблучний 2 ст.л
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Наш рецепт аджики абсолютно простий, тому на цей процес приготування у вас піде зовсім небагато часу. Адже овочі не знадобиться піддавати термообробці, що до речі, збереже в них всі корисні речовини, а смак аджики буде дуже оригінальним. Як і в будь-якій страві важливою умовою є якість використовуваних інгредієнтів, а тим більше якщо справа стосується овочів або фруктів, які найчастіше піддаються псуванню. Тому, вибираючи овочі, перш за все обов'язково звертаємо увагу на їх зовнішній вигляд. Підбираємо овочі без плям і гнилі, повністю дозрілі, з однорідним кольором, а також характерним тільки цього виду ароматом.

Крок - 1
02

Всі необхідні овочі добре промиваємо і обов'язково просушуэмо або протираємо паперовим рушником. Помідор розрізаємо на четвертинки і викладаємо в глибоку посудину.

Крок - 2
03

Розрізаємо навпіл великий солодкий перець червоного кольору і, видаливши серцевину з насінням, нарізаємо скибочками і кидаємо до помідорів.

Крок - 3
04

Перець чилі розрізаємо навпіл і ріжемо соломкою, додаємо до інших овочів. Очищаємо від лушпиння часник і відокремлюємо потрібну кількість зубчиків, які теж відправляємо в ємність з нашаткованими овочами.

Крок - 4
05

Тепер перекладаємо приготовані овочі в блендер або кухонний комбайн, вливаємо туди невелику кількість оцту і солимо за смаком.

Крок - 5
06

Подрібнюємо всі інгредієнти в однорідну масу пюреобразної консистенції. Готову аджику переливаємо в стерилізований посуд, закриваємо і відправляємо в холодильник.

Крок - 6
07

Досить гостра аджика без варіння доведеться дуже до речі до будь-якого без винятку гарніру, а також м'яса або риби, замінивши соуси, кетчупи або пасти з магазину. Вона здатна зробити будь-яку страву на столі не тільки смачною, але і пікантною. Подаючи аджику до столу, можна прикрасити свіжою зеленню петрушки або кропу.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Террін з овочів - покроковий рецепт, фото 1 Террін з овочів 45 6 3 з 5 - детальніше -
 Люля кебаб на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на сковороді 60 6 4 з 5 - детальніше -
Гречана локшина з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Гречана локшина з овочами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Кюфта бозбаш з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Кюфта бозбаш з яловичини 85 4 3 з 5 - детальніше -