Всім відомо, що гостра і смачна пастообразна приправа аджика, придумана дуже багато років тому народами Абхазії, - чудове доповнення до м'ясних страв або гарнірів, та й просто намазана на хліб теж дуже смачно. Класичний спосіб приготування цієї страви полягає в подрібненні овочів в однорідну масу і тушкуються зі спеціями. Але також цілком прийнятна аджика в сирому вигляді, причому вона набагато смачніше, так як в ній зберігаються всі аромати овочів та й вітаміни. Так що якщо вас зацікавив наш рецепт, спробуйте - аджика без варіння істотно заощадить ваш час, а смак приємно здивує.
Наш рецепт аджики абсолютно простий, тому на цей процес приготування у вас піде зовсім небагато часу. Адже овочі не знадобиться піддавати термообробці, що до речі, збереже в них всі корисні речовини, а смак аджики буде дуже оригінальним. Як і в будь-якій страві важливою умовою є якість використовуваних інгредієнтів, а тим більше якщо справа стосується овочів або фруктів, які найчастіше піддаються псуванню. Тому, вибираючи овочі, перш за все обов'язково звертаємо увагу на їх зовнішній вигляд. Підбираємо овочі без плям і гнилі, повністю дозрілі, з однорідним кольором, а також характерним тільки цього виду ароматом.
Всі необхідні овочі добре промиваємо і обов'язково просушуэмо або протираємо паперовим рушником. Помідор розрізаємо на четвертинки і викладаємо в глибоку посудину.
Розрізаємо навпіл великий солодкий перець червоного кольору і, видаливши серцевину з насінням, нарізаємо скибочками і кидаємо до помідорів.
Перець чилі розрізаємо навпіл і ріжемо соломкою, додаємо до інших овочів. Очищаємо від лушпиння часник і відокремлюємо потрібну кількість зубчиків, які теж відправляємо в ємність з нашаткованими овочами.
Тепер перекладаємо приготовані овочі в блендер або кухонний комбайн, вливаємо туди невелику кількість оцту і солимо за смаком.
Подрібнюємо всі інгредієнти в однорідну масу пюреобразної консистенції. Готову аджику переливаємо в стерилізований посуд, закриваємо і відправляємо в холодильник.
Досить гостра аджика без варіння доведеться дуже до речі до будь-якого без винятку гарніру, а також м'яса або риби, замінивши соуси, кетчупи або пасти з магазину. Вона здатна зробити будь-яку страву на столі не тільки смачною, але і пікантною. Подаючи аджику до столу, можна прикрасити свіжою зеленню петрушки або кропу.
Випадкові рецепти