Укр
Рус
thermomix thermomix
Аджика Соуси Абхазька кухня

Аджика без помідор

65 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Аджика без помідор - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Абхазька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Червоний перець чилі має дуже корисні властивості. Він дуже корисний для шлунково - кишкового тракту (в правильній кількості) і сприяє покращенню кровообігу. Тому ця аджика без використання помідорів з червоного перцю відмінна консервація на зиму.

Інгредієнти

  • Часник 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Перець червоний чілі 400 г.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Вода 1/2 скл.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Цукор 1 1/2 ст.л
  • Оцет яблучний 1/2 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Розділіть головку часнику на зубчики, трохи розітріть від лушпиння (повністю можна навіть не очищати) і відправте в глибокий сотейник. Помістіть сотейник на плиту і на середньому вогні обсмажуйте головки часнику, постійно помішуючи, близько 10 хвилин, а потім перекладіть на дрібне блюдо.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Звільніть від хвостиків червоний перець чилі, а потім на кухонній дошці наріжте його (можна навіть з насінням і нутрощами) тонкими кільцями або невеликими шматочками.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер залийте в сотейник оливкове або рослинне масло і добре розігрійте. Засипте в гаряче масло, раніше подрібнену ріпчасту цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько хвилини. Потім залийте в сотейник трохи води і протоміть цибулю ще кілька хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі додайте в сотейник, раніше нарізаний червоний перець чилі, добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, перемішайте, накрийте ємність кришкою і томіть вміст приблизно 10 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер додайте в сотейник раніше обсмажені головки часнику (прямо в лушпинні), добре все перемішайте і продовжуйте томити близько 2 хвилин. Потім засипте в сотейник цукор і обсмажуйте вміст, постійно мішаючи, до випаровування всієї рідини в сотейнику, близько 8-10 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі перекладіть вміст сотейника в чашу блендера або кухонного комбайна і на середній швидкості збийте все в однорідну густу масу. Тепер залийте в чашу трохи теплої води, яблучного оцту і ще раз все ретельно перемішайте.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі викладіть утворену суміш з чаші на дрібне сито і акуратно за допомогою кухонної лопатки відокремте рідку частину майбутньої аджики, залишаючи м'якоть з овочів.

    Крок - 7
  8. 08

    Готову рідку аджику без помідор перелийте в попередньо стерилізовані банки, герметично закрийте кришкою і зберігайте в прохолодному місці.

    Крок - 8

Оцінити рецепт