Ароматна і смачна аджика сподобається всім любителям гострого. Вона підійде практично до будь-яких страв, особливо яскраво з нею виходять м'ясні та овочеві страви.
Овочі ретельно вимийте під проточною водою. Солодкий перець викладіть на деко і відправте в розігріту до 250 ° С духовку на 20-25 хвилин.
Поки запікаються перці, займіться помідорами. Для аджики ідеально підходить томат сливка. Оскільки він дуже м'ясистий, солодкий і менш соковитий. Видаліть у томатів хвостики і всі пошкодження. Розріжте на 4 частини. Складіть нарізані помідори у велику каструлю і гарненько придушіть руками. Поставте ємність на середній вогонь і готуйте, періодично перемішуючи.
Запечений перець перекладіть на тарілку і накрийте чистим і герметичним поліетиленовим пакетом до повного охолодження. Овоч додатково пропарьте і його шкірка буде легко відділятися.
У гострого перцю видаліть плодоніжки, розріжте стручки на кілька частин. Складіть в чашу блендера і подрібніть. Те ж саме виконайте з очищеним від лушпиння часником.
Коли шкірка у киплячих помідор почне відділятися, перебейте вміст каструлі блендером до однорідності. Додайте оцет, масло, цукор і все ретельно перемішайте. Продовжуйте готувати на слабкому вогні.
У остиглого перцю відокремте шкірку і видаліть насіння. Можна промити серединку овочів під проточною водою. Подрібніть запечений перець в блендері і додайте в каструлю з томатом.
Продовжуйте варити суміш на повільному вогні. Потім додайте подрібнений перець чилі, часник, петрушку, сіль і м'яту.
Останній інгредієнт регулюйте на свій смак. Можна додати і більше або взагалі виключити. Прокип'ятіть масу ще 5 хвилин і знімайте з вогню. Розлийте аджику в простерилізовані банки і щільно закрутіть кришки. Переверніть і залиште до повного охолодження. Зберігайте в темному і прохолодному місці. Перед подачею на стіл додайте в аджику подрібнені волоські горіхи. Смачного!
Випадкові рецепти