Укр
Рус
Аджика Соуси Східна кухня

Аджика Абхазька

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

1031 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Аджика Абхазька - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Абхазька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ароматна і смачна аджика сподобається всім любителям гострого. Вона підійде практично до будь-яких страв, особливо яскраво з нею виходять м'ясні та овочеві страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Аджика Абхазька" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири2.8 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії52 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Овочі ретельно вимийте під проточною водою. Солодкий перець викладіть на деко і відправте в розігріту до 250 ° С духовку на 20-25 хвилин.

Крок - 1
02

Поки запікаються перці, займіться помідорами. Для аджики ідеально підходить томат сливка. Оскільки він дуже м'ясистий, солодкий і менш соковитий. Видаліть у томатів хвостики і всі пошкодження. Розріжте на 4 частини. Складіть нарізані помідори у велику каструлю і гарненько придушіть руками. Поставте ємність на середній вогонь і готуйте, періодично перемішуючи.

Крок - 2
03

Запечений перець перекладіть на тарілку і накрийте чистим і герметичним поліетиленовим пакетом до повного охолодження. Овоч додатково пропарьте і його шкірка буде легко відділятися.

Крок - 3
04

У гострого перцю видаліть плодоніжки, розріжте стручки на кілька частин. Складіть в чашу блендера і подрібніть. Те ж саме виконайте з очищеним від лушпиння часником.

Крок - 4
05

Коли шкірка у киплячих помідор почне відділятися, перебейте вміст каструлі блендером до однорідності. Додайте оцет, масло, цукор і все ретельно перемішайте. Продовжуйте готувати на слабкому вогні.

Крок - 5
06

У остиглого перцю відокремте шкірку і видаліть насіння. Можна промити серединку овочів під проточною водою. Подрібніть запечений перець в блендері і додайте в каструлю з томатом.

Крок - 6
07

Продовжуйте варити суміш на повільному вогні. Потім додайте подрібнений перець чилі, часник, петрушку, сіль і м'яту.

Крок - 7
08

Останній інгредієнт регулюйте на свій смак. Можна додати і більше або взагалі виключити. Прокип'ятіть масу ще 5 хвилин і знімайте з вогню. Розлийте аджику в простерилізовані банки і щільно закрутіть кришки. Переверніть і залиште до повного охолодження. Зберігайте в темному і прохолодному місці. Перед подачею на стіл додайте в аджику подрібнені волоські горіхи. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пюре з сочевиці - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з сочевиці 50 5 3 з 5 - детальніше -
Салат нісуаз з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Салат нісуаз з печінкою тріски 45 5 3 з 5 - детальніше -
 Галушки по-полтавськи - покроковий рецепт, фото 1 Галушки по-полтавськи 60 4 3 з 5 - детальніше -
Суп з морської капусти - покроковий рецепт, фото 1 Суп з морської капусти 50 2 3 з 5 - детальніше -