Укр
Рус
thermomix thermomix
Пироги Випічка Грузинська кухня

Ачма

90 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Ачма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Листковий пиріг з пишною м'якоттю і хрусткою скоринкою, з розплавленим сиром всередині, приготування якого вимагає витримки і вправності.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 200 г.
  • Сулугуні 0.5 кг.
  • Борошно пшеничне 15 ст.л
  • Оливкова олія 1 ч.л
  • Вода 2 ст.л
  • Яйце 2 шт.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Потрібно в просіяне борошно розбити 2 яйця, влити 2 ст.л. води, трохи присолити і додати чайну ложку оливкової олії. Замісити тісто, повільно вминаючи борошно в яйця до напіврідкого стану.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім тісто треба перекласти на вкриту борошном поверхню, і підсипали борошна, замісити тісто руками до щільної пружності. Далі необхідно скачати його в кулю, накрити харчовою плівкою і поставити відпочивати на півгодини.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім потрібно підготувати для ачми сир (який повинен бути молодим і солоним) розкришивши його руками або подрібнивши іншим способом.

    Крок - 3
  4. 04

    Відпочиле тісто розрізати на 8 частин і сформувати кульки, які розкачати на коржі як можна тонше, але в діаметрі щоб були побільше форми. Потім скласти їх на дошку, перетрусив борошном.

    Крок - 4
  5. 05

    Рідким вершковим маслом змастити форму, викласти в неї перший шар тіста і полити розтопленим маслом. Наступні шари тіста опускати в окріп, стежачи щоб не злипалися, і, виловлюючи дерев'яною ложкою і друшляком, перекладати в холодну воду.

    Крок - 5
  6. 06

    Через кілька секунд остигле тісто, вийнявши з води, укласти в форму, змащуючи розтопленим маслом. Наступні листи тіста, крім останнього, відварити таким же способом і скласти в форму, перемазуючи маслом.

    Крок - 6
  7. 07

    Приготованим сиром змастити четвертий шар тіста. Накрити пиріг останнім, не вареним пластом тіста і загорнути краї. Перед запіканням розрізати пиріг на порційні частини і пролити по розрізам топленим маслом. Запікати ачму в розігрітій до 2000 C духовці протягом 30-40 хвилин, поки пиріг підрум'яниться. До пирога подати густий соус.

    Крок - 7

Оцінити рецепт