Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Варення Консервування Українська кухня

Абрикосове варення половинками

( 4.7895 4 538 38 оцінок)
2588 - переглядів
60 хвилинпорцій - 8складність - 3 з 5
Абрикосове варення половинками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Саме тим, хто ще не в курсі, хочу повідомити, що однією з найбільш корисних ягід, які сприяють підтримці нормальної роботи серцево-судинної системи, є абрикос. А все через те, що в м'якоті плодів міститься велика кількість калію. Але це зовсім не означає, що вживати ці ягоди необхідно лише тому, що вони корисні. Абрикос, до речі, ще незрівнянно смачний і ароматний. Але, одна справа насолодитися досхочу свіжими фруктами в сезон, а створити запаси на зиму - це просто обов'язок, щоб влаштувати собі за чаюванням блаженний аромат літа. Ми вам запропонуємо рецепт, який по праву може вважатися елітним - абрикосове варення половинками, яке легко зможе прикрасити навіть королівський стіл.

Інгредієнти

  • Гвоздика 1/4 ч.л
  • Кориця 1 ч.л
  • Вода 3 скл.
  • Цукор 300 г.
  • Абрикос 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Звичайно, золоті плоди абрикос можна зберегти в будь-якому вигляді. Тобто, ягоди легко заморозити як цілком, так і в пюре, можна сушити, в'ялити, закрити компот і т. д. Але, наш варіант варення - це все ж, просто шедевр. Тим більше, таке варення можна додавати в тісто, використовувати як добавку до млинців і десертів, і в тому числі до морозива. Якщо ви зараз же негайно йдете за абрикосами і беретеся за процес варіння, ваші рідні обов'язково оцінять ваші старання, та й ви полюбите абрикосове варення половинками назавжди. Для того, щоб приготувати цю чудову насолоду, потрібно перш за все приготувати сироп. Тому, ставимо каструлю з водою на плиту, кидаємо в неї корицю, зерна гвоздики і засипаємо цукор.

Крок - 1
02

Акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою, поки всі інгредієнти ідеально размешаются в воді і доводимо до кипіння. Після цього каструлю знімаємо з плити і приготований сироп повністю охолоджуємо.

Крок - 2
03

Тепер беремося за абрикоси. Плоди вибираємо цілі, неушкоджені, досить великі і цілі. Добре промиваємо під холодною проточною водою. Потім акуратно розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки.

Крок - 3
04

Підготовлені половинки плодів викладаємо в заздалегідь простерилізовані банки, після чого заливаємо остиглим сиропом, проціджуючи через ситечко.

Крок - 4
05

Зверху кожну банку накриваємо целофаном і закочуємо кришкою.

Крок - 5
06

Банки поміщаємо в широку каструлю, переклавши серветкою або рушником, щоб вони не торкалися одне до одного.

Крок - 6
07

Наливаємо води стільки, щоб банки були покриті водою на 3/4. Після цього каструлю закриваємо кришкою, включаємо вогонь і доводимо до кипіння.

Крок - 7
08

Варимо після закипання протягом 20 хвилин. Далі дістаємо банки з води, накриваємо зверху невеликим шматком тканини і зав'язуємо. Таке варення може зберігатися досить довгий час, хоча це малоймовірно. Адже така смакота просто не може затриматися надовго.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Млинці на молоці і окропі - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на молоці і окропі 50 3 3 з 5 - детальніше -
Вафельні трубочки хрусткі - покроковий рецепт, фото 1 Вафельні трубочки хрусткі 65 3 3 з 5 - детальніше -
Грушево-ягідний суп - покроковий рецепт, фото 1 Грушево-ягідний суп 30 4 2 з 5 - детальніше -
Сирний торт - покроковий рецепт, фото 1 Сирний торт 75 4 3 з 5 - детальніше -