Укр
Рус
Варення Консервування Естонська кухня

Абрикосове варення, та не просте

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

724 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Абрикосове варення, та не просте - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропонуємо приготувати ароматне абрикосове варення, та не просте, а з додаванням ядер абрикосових кісточок або мигдалю! Таке доповнення зробить заготовку на зиму більш оригінальною і корисною. Рецепт простий і доступний, продуктів небагато, а результат здивує приголомшливим смаком і запахом. Ложка такого варення до чаю взимку підніме настрій і нагадає про літо.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Абрикосове варення, та не просте " (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи43.3 гр.
  • Калорії178 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування абрикосового варення з даного рецепта підійдуть тільки стиглі, але тугі абрикоси, тому відсортуйте плоди, видаливши зіпсовані і дуже м'які. Решта абрикосів вимийте і висушіть паперовим рушником. Розділіть плоди навпіл, і приберіть кісточки.

Крок - 1
02

Перекладіть половинки абрикосів в каструлю і засипте цукром. Робіть це пошарово: трохи плодів, потім цукор, потім знову плоди. Робіть так до тих пір, поки продукти не закінчаться. Залиште абрикоси з цукром на сутки, щоб вони пустили сік.

Крок - 2
03

Через 24 години, якщо соку мало, додайте воду. Рідини в каструлі повинно бути достатньо, щоб проварити абрикоси.

Крок - 3
04

Поставте каструлю на плиту і доведіть вміст до повного розчинення цукру. Рідина повинна злегка кипіти.

Крок - 4
05

На поверхні утворюється пінка. Її потрібно знімати звичайною ложкою. Намагайтеся по можливості прибрати всю піну.

Крок - 5
06

Коли варення загусне, додайте в нього очищений мигдаль або ядра абрикосових кісточок (переконайтеся, що вони не гірчать).

Крок - 6
07

Потоміть страву ще пару хвилин, і вимкніть вогонь. Зверніть увагу, що половинки абрикосів повинні залишитися цілими. Зніміть абрикосове варення з плити і перелийте в підходящий посуд. Якщо хочете законсервувати його на зиму, то ще гарячим розлийте по попередньо простерилізованим банкам і закатайте стерилізованими кришками. В іншому випадку розподіліть варення по піалах і подайте до столу. Це відмінне доповнення до чаю. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грузинська долма - покроковий рецепт, фото 1 Грузинська долма 100 4 4 з 5 - детальніше -
Нуга з горіхами - покроковий рецепт, фото 1 Нуга з горіхами 50 2 3 з 5 - детальніше -
Домашній сир «Фета» - покроковий рецепт, фото 1 Домашній сир «Фета» 90 1 2 з 5 - детальніше -
Тунець в банці - покроковий рецепт, фото 1 Тунець в банці 35 1 2 з 5 - детальніше -