Пропонуємо приготувати ароматне абрикосове варення, та не просте, а з додаванням ядер абрикосових кісточок або мигдалю! Таке доповнення зробить заготовку на зиму більш оригінальною і корисною. Рецепт простий і доступний, продуктів небагато, а результат здивує приголомшливим смаком і запахом. Ложка такого варення до чаю взимку підніме настрій і нагадає про літо.
Для приготування абрикосового варення з даного рецепта підійдуть тільки стиглі, але тугі абрикоси, тому відсортуйте плоди, видаливши зіпсовані і дуже м'які. Решта абрикосів вимийте і висушіть паперовим рушником. Розділіть плоди навпіл, і приберіть кісточки.
Перекладіть половинки абрикосів в каструлю і засипте цукром. Робіть це пошарово: трохи плодів, потім цукор, потім знову плоди. Робіть так до тих пір, поки продукти не закінчаться. Залиште абрикоси з цукром на сутки, щоб вони пустили сік.
Через 24 години, якщо соку мало, додайте воду. Рідини в каструлі повинно бути достатньо, щоб проварити абрикоси.
Поставте каструлю на плиту і доведіть вміст до повного розчинення цукру. Рідина повинна злегка кипіти.
На поверхні утворюється пінка. Її потрібно знімати звичайною ложкою. Намагайтеся по можливості прибрати всю піну.
Коли варення загусне, додайте в нього очищений мигдаль або ядра абрикосових кісточок (переконайтеся, що вони не гірчать).
Потоміть страву ще пару хвилин, і вимкніть вогонь. Зверніть увагу, що половинки абрикосів повинні залишитися цілими. Зніміть абрикосове варення з плити і перелийте в підходящий посуд. Якщо хочете законсервувати його на зиму, то ще гарячим розлийте по попередньо простерилізованим банкам і закатайте стерилізованими кришками. В іншому випадку розподіліть варення по піалах і подайте до столу. Це відмінне доповнення до чаю. Смачного!
Випадкові рецепти