Літо - спекотна пора, коли будь-яка новина про те, що холодне та заморожене може бути корисніше гарячого і теплого радує, як ніколи. Не так давно вчені з лабораторії перевірки якості продуктів харчування Севільського університету провели дослідження апельсинового соку. Результати експерименту вийшли несподіваними - корисні речовини краще засвоюються організмом людини з соку, який піддавався заморожуванню.
Які ж конкретно особливо цінні речовини містить апельсиновий сік? Предметом дослідження стали рідкісні безбарвні каротиноїди - фіто і фітофлуол - антиоксиданти, які, як вважають вчені, здатні допомагати організму в боротьбі з раком, атеросклерозом, а також шкідливим впливом ультрафіолету.
Метою експерименту було перевірити на біодоступність свіжовичавлений, пастеризований і заморожений апельсиновий сік, щоб з'ясувати, в якому вигляді краще вживати цей багатий антиоксидантами напій. Для цього вчені за допомогою електронної мікроскопії проаналізували клітинну структуру різних станів соку.
Результат здивував всіх - саме розморожений при кімнатній температурі або в мікрохвильовій печі апельсиновий сік найкраще всмоктується кишечником. Так що користь фрешу вже не є настільки очевидною. Дослідники запевняють: незважаючи на те, що в свіжому соку міститься більше каротиноїдів, з розмороженого їх засвоюється набагато більше.
Також цінні антиоксиданти фіто і фітофлуол можна знайти в помідорах і моркві. Заморожуйте соки - і пийте на здоров'я!
Ми бажаємо вам гарного і смачного настрою! До нових зустрічей на Recept.ua!
Всі новини