Укр
Рус
Поділитися

Їмо варення і худнемо: як зробити улюблений десерт корисним?

Новини
11 Квітня 2018 Їмо варення і худнемо: як зробити улюблений десерт корисним?

Їмо варення і худнемо: як зробити улюблений десерт корисним?

Фруктове і ягідне варення - відомий з давніх часів слов'янський десерт. До появи цукру фрукти і ягоди проварювали в меді. Зараз в якості консерванту використовується цукор або фруктоза. Так як готуються солодощі з натуральних продуктів, то їх користь і лікувальні властивості очевидні. Однак, щоб зберегти цінні вітаміни і елементи, важливо знати і дотримуватися правил приготування варення. Про них, а також про те, яке варення допоможе схуднути, читайте в нашій статті.

Як готувати корисне варення?

Звичайно, через високий вміст цукру (як правило, 1: 1) варення важко назвати дієтичною стравою. Однак пара ложечок цього ягідно-фруктового зілля під час чаювання набагато безпечніші для фігури, ніж шматок торту, тістечко, пиріжок або печиво. Тому дозволити собі цей десерт можуть навіть ті, що худнуть.

Якщо хочете зменшити шкідливий вплив цукру, можна використовувати замість нього фруктозу. Ця порада також знадобиться людям, що страждають від цукрового діабету. Також можна знизити кількість цукру: в такому випадку варення доведеться зберігати в холодильнику не більше року.

Щоб зберегти у фруктах і ягодах вітаміни, мікро- і макроелементи, готуйте варення «п'ятихвилинним» способом. При такому варіанті приготування варити фрукти і ягоди з цукром можна лише протягом п'яти хвилин чотири рази. П'ятихвилинне приготування дозволяє зберегти корисні властивості, цілісність і красивий вид фруктів або ягід.

Яке варення збереже фігуру?

Звичайно, будь-яке варення не зашкодить вашій фігурі, якщо вживати його в міру. Дві-три ложки з чаєм, сиром, додані в смузі або молочний коктейль, зарядять вас енергією, бадьорістю і задовольнять потребу в солодкому.

Мають значення і продукти, з яких готується варення. Наприклад, ласощі з імбиру і апельсинових кірочок сприяють прискоренню обміну речовин, а значить, і схудненню. А самим низькокалорійним можна назвати гарбузове варення. Адже в ньому міститься всього лише 180 калорій на 100 г.

Навіть якщо ви худнете або зовсім не любите варення, включати його в свій раціон безперечно варто через лікувальні властивості. Так, чорна і червона смородина, малина, калина, журавлина і обліпиха незамінні при простудних і вірусних захворюваннях, оскільки знижують запалення, поповнюють запаси вітаміну C, мають потогінну дію, підтримують імунітет, знижують артеріальний тиск. Так що їжте на здоров'я!

Ми бажаємо вам гарного і смачного настрою! До нових зустрічей на Recept.ua!

Всі новини