Укр
Рус
Поділитися

Який гарнір до риби краще приготувати?

Новини
30 Жовтня 2018 Який гарнір до риби краще приготувати?

Який гарнір до риби краще приготувати?

Щоб уславитися кулінарним гуру серед своїх рідних і друзів, мало просто знаходити хороші рецепти і дотримуватися їх. Важливо ще знати, з чим поєднується приготована вами основна страва і як її подавати. Якщо ви дуже любите рибу, але не знаєте, які продукти допоможуть розкрити її смак, зробивши її більш яскравою, читайте нашу статтю.

Гарніри до риби: вибір виду

Варіантів, що приготувати до рибних страв, безліч. Стандартні рис і картопля - відмінний вибір, проте, маючи завдання здивувати близьких і порадувати їх смакові рецептори, все ж варто віддати перевагу більш складнішим видам. До слова, якщо ви використовуєте тільки один-два продукти в сирому або термічно обробленому стані, то це прості гарніри до риби, якщо ж три і більше - складні (багатокомпонентні). Ми розглянемо і перші, і другі.

Що приготувати до жирних сортів

Роблячи вибір, чим доповнити вашу основну страву з рибки, враховуйте два основних моменти: спосіб приготування і рівень жирності. Якщо сорт жирний або помірно-жирний - до них відносяться, наприклад, осетрові, скумбрія, сиг, товстолоб, нототенія, зубатка, сьомга, лосось, палтус, карась, тунець, горбуша, морський окунь - краще віддати перевагу легкому овочевому і фруктовому гарніру як в свіжому вигляді (салати і нарізки), так і в маринованому або моченому. Це не тільки смачно, але і корисно. Серед найбільш вдалих рішень:

● зелень: шпинат, петрушка, кріп, зелена цибуля, салат;

● овочі: капуста (броколі, пекінська, цвітна, білокачанна), селера, помідори, огірки;

● бобові: зелений горошок;

● мариновані та квашені овочі;

● кислі фрукти і ягоди: лимон, яблука, апельсин, грейпфрут, журавлина.

Можна скласти з цих рослинних продуктів красивий мікс або зробити смачний салат.

Гарніри до риби нежирних сортів

До дієтичних видів серед морських відносяться: минтай, тріска, камбала, путасу, сібас, а серед річкових - окунь, судак, щука, лящ та інші. Через низький вміст жиру і суховатість їх краще поєднувати зі смаженими або тушкованими овочами. Також вітаються соуси на основі сметани, молока, сиру. Наприклад, можна рибу полити морквою в молочному соусі і доповнити страву смаженою картоплею.

Також завжди виграшним варіантом в даному випадку буде капуста: білокачанна, тушкована в томаті або брокколі, томлена в рослинному маслі з додаванням часнику для аромату. Якщо ж хочете отримати зовсім дієтичну страву, то віддайте перевагу овочам і бобовим - вареним, тушкованим, приготовленим на пару або у вигляді салату. Ідеальними за поживністю і сполучуваністю будуть зелений горошок, квасоля, спаржа, брюссельська або пекінська капуста.

Гарнір до червоної риби

Для приготування представників лососевих порід не потрібні ситні доповнення. Вони і так володіють багатим, насиченим і специфічним смаком. Подавайте їх з нарізкою з маринованих або сезонних овочів. Підійдуть свіжі огірки, помідори, зелений горошок, мочені брусниця і журавлина, а також маслини і оливки. Ну і не забувайте про те, що з вершковим або часниковим соусом червона рибка стане ще більш смачною і соковитою.

Кращий гарнір до смаженої риби

Досвідчені кухарі стверджують, що важливу роль відіграє спосіб термічної обробки. Тому до кожного дають свої рекомендації. До смаженої на сковороді в рослинному маслі, як не дивно, підійде картопля, приготована таким ж чином. Спосіб її нарізки в даному випадку ролі не грає.

Але варто зазначити, що це досить шкідливий і жирний гарнір. Якщо хочете щось більш легке, то приготуйте салат зі свіжих овочів, заправлений сметаною або рослинним маслом. Для цього можна взяти пекінську капусту, свіжий огірок і кріп. З такими інгредієнтами смажена страва не стане тягарем для вашого травлення.

Гарнір до запеченої риби

Приготована в духовці рибна страва - не тільки смачна, але і дуже корисна. Її можна запікати з ароматними травами, лимоном і спеціями. Чому ж ще більше не підсилити її корисність, доповнивши рослинними продуктами?

Відмінний варіант в даному випадку - варена зелена або біла спаржа, при подачі збризніть її лимонним соком і полийте оливковою олією. Якщо вирішите її запекти, то зробити це слід перед тим, як помістите в духовку. І не забудьте посолити.

Також запікати рибу можна практично з будь-якими овочами: кабачками, баклажанами, томатами, морквою, цибулею, болгарським перцем. Вийде ще смачніше, якщо вони будуть використовуватися як овочева «подушка» - гарнір до риби у фользі. Для цього злегка зтушкуйте овочі, як на рагу, викладіть їх на фольгу, а зверху покладіть рибний стейк з приправами і спеціями.

Не варто також забувати про універсальний продукт - рис. Його смак і структура немов створені для того, щоб доповнити ніжний смак запеченої, смаженої або тушкованої риби будь-яких сортів. До того ж ця злакова культура також відмінно поєднується з овочами і зеленню. Так що ви завжди можете приготувати такий рис з помідорами, кабачками, перцем, цибулею, морквою, часником або з кукурудзою і горошком. Такою ж універсальною є картопля. До запеченої рибної страви найкраще подавати її у вигляді пюре або приготувати в духовці з ароматними травами.

Гарнір до риби на пару, вареної і котлет

З частуванням, приготованим такими способами, найкраще будуть гармоніювати картопляне пюре і різні салати зі свіжих овочів і зелені. Згадані вище спаржа, рис і брокколі також підійдуть. Не зайвими будуть і тушковані овочі, відварна картопля. Дуже добре, якщо ви приготуєте томатний соус.

Як гарнір до рибних котлет, крім пюре, підійде гречана каша. А ось від макаронних виробів у випадку з рибою краще зовсім відмовитися.

І наостанок хочемо вам нагадати про прикрасу вашої страви. Для цієї мети ідеально підійдуть фігурно нарізані овочі, зелень і композиції з них.

Всі новини