Укр
Рус
Поділитися

Як вибрати рибу і смачно приготувати!

Новини
02 Серпня 2017 Як вибрати рибу і смачно приготувати!

Риба і морепродукти: як вибрати і смачно приготувати

Любите рибу? Ми розповімо, в чому полягає її користь, а також як вибрати і приготувати рибу і морепродукти.

Риба і морепродукти містять у великій кількості легко засвоюваний білок, вітаміни і поліненасичені жирні кислоти. Завдяки високому вмісту кальцію риба є фундаментом скелета дітей і способом зміцнення кісток для дорослих. Вона добре впливає на підтримку функції щитовидної залози, краси шкіри, волосся, нігтів, зубів, а також покращує обмін речовин.

Високоякісний білок в рибі засвоюється організмом в 2-3 рази краще, ніж білок, який міститься в м'ясі. До того ж риба менш жирна, тому є ідеальним дієтичним продуктом. Дари моря містять незамінні амінокислоти, що не виробляються в організмі самостійно. У м'ясі таких амінокислот набагато менше.

Риб'ячий жир, знайомий всім з дитинства, багатий омега-3 і омега-6 жирними кислотами, які зменшують кількість шкідливого холестерину, знижують ризик діабету і серцево-судинних захворювань.

Як визначити свіжість

Звичайно, найсвіжішою буде жива риба. У випадку з замороженою поцікавтеся у продавця способом її заморозки. Важливо, щоб він був сухим, без використання льоду. Будьте обережні з рибним філе. Його часто роблять з риби, яка скоро зіпсується. Вибирайте цілісні рибні тушки, зябра яких чисті, а очі прозорі.

Що ж стосується морепродуктів, головним критерієм свіжості є відсутність неприємного запаху. Будь-який різкий і не властивий креветкам, мідіям або кальмарам повинен вас відлякати.

Кальмари краще вибирати неочищені, їх м'ясо має бути біло-сірого кольору. Устриці і мідії повинні бути з щільно закритими стулками, якщо ж стулки відкриті - швидше за все, продукт не свіжий.

Як готувати рибу і морепродукти

Бажано вибирати свіжу рибу і морепродукти, так як по харчовим якостям вони перевершують заморожені. Рибний запах стає менш інтенсивним завдяки лимонному соку. Корисною та смачною виходить риба у фользі, запечена в духовці без масла зі спеціями і лимонним соком. Хочете побалувати своїх близьких оригінальним рецептом? Тушкуйте рибу у вині або в спеціально приготованому соусі. Любителям смаженої та копченої риби пропонуємо альтернативу - гриль. Приготована таким способом риба буде смачною і корисною.

При приготуванні морепродуктів важливо пам'ятати одне: довго готувати їх не потрібно - кілька хвилин термообробки буде досить.

Ми бажаємо вам гарного і смачного настрою! До нових зустрічей на Recept.ua!

Всі новини