Якщо ви все ще думаєте, що в макаронних виробах зовсім мало користі для здоров'я, то ви помиляєтеся. Якісні макарони не тільки смачні, але і корисні. А ось як знайти такі і в чому їх користь, розповімо в цій статті.
Макарони з твердих сортів пшениці - цінне джерело вітамінів групи B, які незамінні для нормального функціонування багатьох систем організму, особливо нервової. Також ці борошняні вироби - джерело клітковини, що очищує організм від шлаків і токсинів. Крім того, в макаронах присутні складні вуглеводи і навіть білок. Такий склад абсолютно не шкодить фігурі.
Вибираючи в магазині спагетті, вермішель або макарони, будьте уважні. Адже користь принесуть тільки ті вироби, на пачці яких написано «група А» або «з твердих сортів пшениці».
Що стосується компонентів, що входять до складу, то їх повинно бути всього два - борошно і вода. Якщо це кольорові макарони, то зверніть увагу, які барвники вказані на упаковці. Якісний продукт не повинен містити штучних добавок, в якості натуральних барвників використовують сік шпинату, моркви, буряка, помідори, чорнило каракатиці.
Правильний колір макаронних виробів - рівний кремовий або злегка золотистий. Занадто біла або жовта паста, та ще й з білими вкрапленнями не заслуговує вашої уваги.
Якість спагетті легко перевірити за їхньою здатністю ламатися. Дістаньте з пачки пучок спагеті і, згинаючи, спробуєте їх зламати. Якщо не вийшло, перед вами точно якісна паста.
Якщо дотримуватися нехитрих вимог до зберігання макаронних виробів, то вони спокійно можуть лежати у вас вдома протягом двох років. Так що, якщо будете подорожувати по Італії, можете прихопити з собою кілька упаковок якісної пасти.
Зберігати макарони потрібно в сухому місці, позбавленому запахів інших продуктів, можна при кімнатній температурі. Не бояться вони і низьких температур, а ось різкі перепади небажані. Максимально допустима температура - +30 градусів.
Ми бажаємо вам гарного і смачного настрою! До нових зустрічей на Recept.ua!
Всі новини