Укр
Рус
Поділитися

Як правильно готувати гриби: секрети кулінарів

Новини
07 Марта 2018 Як правильно готувати гриби: секрети кулінарів

Як правильно готувати гриби: секрети кулінарів

Якщо ви любите гриби, але не впевнені, що готуєте їх правильно, наша стаття як раз для вас. Ми поділимося з вами «грибними» секретами професійних кухарів, завдяки яким домашні грибочки виходять смачними, ароматними і соковитими.

Несекретне правило №1- безпека

Головне при вживанні грибів в їжу - це вимога до їх безпеки. Пам'ятайте, що абсолютно всі лісові гриби варто промити водою (ретельно, але недовго), обрізати (якщо є зіпсовані місця, червоточини) і перед обсмажуванням або маринуванням проварити від 15 до 30 хвилин. Найбезпечніші гриби, які можна їсти навіть в сирому - ті, що вирощені на фермах: печериці, гливи.

Секрет №2 - як мити

Перед тим, як помити гриби, варто враховувати, що цей продукт дуже добре вбирає вологу. Тому, якщо ви плануєте готувати їх нарізаними, кулінари радять очищати їх від землі і піску щіткою і вологою серветкою. Мити гриби під проточною водою варто тільки в тому випадку, якщо ви плануєте готувати їх в цілому вигляді.

Секрет №3 - вогонь для смаження

Через великий вміст води в грибах смажити їх рекомендується на середньому вогні. Так як на повільному вогні вони буквально будуть плавати в рідині, а на максимальному - підгорати. На середньому вогні ваша страва придбає красивий коричневий відтінок, а зайва вода повністю випарується. Головне - не забувайте періодично помішувати.

Секрет №4 - любителі масла

Якщо не хочете, щоб гриби при смаженні пригорали, доведеться пожертвувати їх дієтичністю і додати трохи більше рослинної олії, ніж ви звикли. Гриби, немов губка, все вберуть. Боїтеся шкідливих канцерогенів - використовуйте оливкову олію холодного віджиму.

Секрет №5 - свободу грибам

Розташовуйте гриби на сковороді так, щоб залишалося достатньо вільного місця для випаровування зайвої рідини. Якщо у вас маленька сковорода або багато грибів, краще посмажити їх в кілька етапів.

Секрет №6 - розмір і його значення

При нарізці грибів важливо пам'ятати, що дрібніше і тонше в цьому випадку - не означає краще. Досить подрібнити їх до четвертинок, а маленькі грибочки - до половинок або ж зовсім залишити цілими.

Секрет №7 - як зберігати

Тільки що куплені або зібрані гриби зберігати рекомендують не більше доби в холодильнику. Якщо не плануєте їх готувати відразу, то підготуйте про запас - замаринуйте, засолені або засушіть

Всі новини