Укр
Рус
Поділитися

Види домашнього консервування

Новини
20 Липня 2017 Види домашнього консервування

Смачні заготовки: види домашнього консервування

Консервування овочів та фруктів настільки популярне в нашій країні, що вже стало традицією і хобі багатьох господинь. Але чи все ми знаємо про цей спосіб збереження на зиму овочів і фруктів? У цій статті ми розглянемо всі основні види консервування. Вибирайте будь-який - і запасайтеся вітамінами!

Сушка

Свіжі овочі, фрукти і ягоди можна сушити на повітрі, в духовці або за допомогою спеціального приладу - сушарки. Головне завдання цього виду збереження літньо-осіннього врожаю - прибрати вологу з продуктів. Спочатку фрукти або овочі наріжте невеликими скибочками, а потім помістіть в сушарку, духовку або залиште висихати на сонці. Не забувайте струшувати продукти в процесі висихання, щоб волога випаровувалася рівномірно.

Соління

Для цього методу потрібні сіль і цукор. Сіль потрібна, щоб в консервованих овочах нерозвивалися бактерії гниття, а цукор дає реакцію бродіння. Вона потрібна для розвитку бактерій, які виробляють молочну кислоту.

Маринування

Мариновані гриби або огірочки викликають апетит завдяки своєму пікантному смаку. Щоб замаринувати фрукти або овочі, вам знадобиться сіль, цукор, оцет і спеції. Цей спосіб сподобається любителям кисло-солодкого смаку. Приготовлені таким способом томати, огірки, цибуля, перець, кабачки, яблука, груші, сливи стануть чудовим доповненням до м'ясних страв.

Квашення

Цей вид консервування запобігає гниттю овочів. Вам знадобиться вода, сіль і цукор, але в менших пропорціях, ніж при солінні. Квашені овочі дуже корисні, але зберігаються в холодильнику і досить недовго.

Консервування за допомогою цукру

Метод консервування використовують для приготування варення, повидла, джему, цукатів. Вміст цукру в кінцевому продукті повинен бути не менше 65-75%. Тільки в цьому випадку він буде зберігатися довго. Сироп слід варити з тією водою, в якій фрукти бланшувати. Щоб визначити готовність, вилийте невелику кількість на блюдце. Готовий продукт не повинен розтікатися. Тим, хто страждає на цукровий діабет, потрібно використовувати цукрозамінники - ксиліт і сорбіт.

Заморожування

Найкорисніший вид консервування, що дозволяє зберегти вітаміни та мікроелементи. Перед тим, як помістити ягоди, фрукти або овочі в морозилку, їх нарізають кубиками або скибочками. Після цього їх поміщають в поліетиленові пакети або спеціальні контейнери із пластику. Щоб вміст заморозився рівномірно, потрібно прибрати надлишки повітря.

Ми бажаємо вам гарного і смачного настрою! До нових зустрічей на Recept.ua!

Всі новини