Укр
Рус
Поділитися

Топ 5 страв для сімейної вечері в День святого Миколая

Новини
19 Грудня 2017 Топ 5 страв для сімейної вечері в День святого Миколая

Топ 5 страв для сімейної вечері в День святого Миколая

День святого Миколая - одне з найулюбленіших дитячих свят. Адже всі дітлахи люблять сюрпризи, які Микола дбайливо кладе їм під подушку. Чому б не згадати традиції наших предків і не провести вечір 19 грудня за святковим столом у колі сім'ї?

Наші предки дуже трепетно ставилися до свята Миколая-чудотворця. Мами готували для своїх малюків пряники або печиво, які називалися «миколайчиками». До їх складу входили скоромні продукти (яйця, молоко, сметана), чого не можна сказати про страви для дорослого столу. Через Різдвяний піст всі вони були пісними. При цьому 19 грудня був останнім днем до Різдва, коли дозволялося їсти рибу.

Ми розповімо вам, що поставити на святковий стіл в День святого Миколая, щоб дотримати всі традиції українських господинь з минулого.

Медові пряники

Ці пряники стануть улюбленими ласощами ваших діточок. Тісто можна приготувати з будь-яких інгредієнтів, але ми радимо використовувати яйця, сметану, вершкове масло, какао, борошно і розпушувач тіста (можна соду, погашену оцтом). З розкачане тісто можна вирізати фігурки. Найбільш традиційні - це фігури святого Миколая, зірки і ангела. Якщо у вас немає вдома таких формочок, можна вирізати їх з паперу і обвести ножем. Готові пряники можна прикрасити глазур'ю - білковою або з білого шоколаду.

Вареники з заварного тіста

Ці пісні вареники називаються заварними, оскільки готуються з борошна, завареного окропом. Крім борошна і окропу, в тісто додають рослинне масло і сіль. В результаті воно виходить пластичним, ліпити з нього вареники - одне задоволення. Можна навіть залучити до цього процесу дітей. В якості начинки наші предки використовували картоплю з грибами. Готові варенички не забудьте посипати підсмаженою цибулею.

Борщ з карасями

Від звичного для нас борщу цей відрізняється тим, що варили його на бульйоні з білих сушених грибів. Крім них, квасолі і обов'язкових інгредієнтів, в борщ після його готовності додавали смажених карасів. Після чого доводили страву до кипіння і виймали з печі.

Скумбрія маринована

Маринад для порізаної на шматочки скумбрії був розсіл з води, солі, цибулі та спецій. Рибу заливали остиглим маринадом і ставили під гніт на півтори години.

Напій варенуха

Цей алкогольний напій готувався із залитих горілкою сушених літніх фруктів і ягід (вишень, слив, яблук, груш). Суміш настоювали 8 годин в глиняному горщику. Потім додавали в неї мед і, заліпивши горщик кришкою з тіста на борошні і воді, ставили в розігріту до 80-90 ° C грубку (в нашому випадку - духовку) на 10 годин.

Всі новини