Укр
Рус
Поділитися

Свято м’ясоїдів: як правильно приготувати солянку?

Новини
22 Серпня 2018 Свято м’ясоїдів: як правильно приготувати солянку?

Свято м'ясоїдів: як правильно приготувати солянку?

Популярна проста і ситна страва, що надовго вгамовує голод, з'явилася ще на Русі як їжа селян. Але з часом солянка всім полюбилася, що тепер її часто подають як святкову страву. М'ясна, рибна або грибна - всі види солянки урізноманітять і прикрасять ваше домашнє меню. При цьому по калорійності ця страва національної російської кухні здатна замінити повноцінний обід з двох страв.

Різноманітність рецептів і видів

Однозначно сказати, як правильно готувати солянку, не можна. Оскільки рецептів цього геніальної і одночасно простої страви не злічити, і в кожній родині цей суп варять по-різному. Тільки на нашому сайті представлені різні рецепти, серед яких є варіанти без м'яса, без огірків, в горщику, грибний, капустяний, з додаванням картоплі, крупи та інші.

Найчастіше господині і кухарі закладів громадського харчування варять збірну м'ясну солянку. «Збірну» тому, що всі інгредієнти, що входять до складу страви, готуються окремо, і тільки лише в кінці збираються разом. При цьому важливо враховувати особливу властивість даної першої страви: чим більше м'яса і копчених ковбасок ви візьмете, тим більш насиченим, різноманітнішим і багатшим вийде смак .. Найпоширенішу солянку з м'яса готують з таких продуктів:

● бульйон з яловичини, свинини або курки.

● варене м'ясо;

● будь-які копченості: ковбаски, шинка, реберця, свиняча грудинка (на вибір);

● овочевий брез (цибуля, солоні або мариновані огірки, томатний сік або паста);

● пікантні добавки (маслини або оливки, каперси, огірковий розсіл, лимон, зелень, сметана).

Щоб зварити рибну солянку, використовують бульйон з риби різних видів: свіжої морської і річкової. Після додають в суп в'ялену і копчену рибу. У брез такої страви кладіть поменше томатної пасти, щоб не приглушити смак і аромат основного інгредієнта.

Для грибної солянки потрібен міцний грибний бульйон, а також різні види грибів: свіжі, сушені, солоні, мариновані. У таку вегетаріанську страву для більшої поживності часто додають картоплю, квашену або свіжу капусту.

Спільними у всіх видах солянки залишаються кислуватий смак і технологія приготування. Всі продукти готуються окремо, а потім збираються разом під однією кришкою, настоюються і стають неймовірно поживною і смачною стравою.

Інгредієнти: правила підготовки

Секрет того, як правильно варити солянку, криється в приготуванні бульйону і заправки (бреза). Бульйон зваріть заздалегідь, щоб він встиг настоятися. Закладати інгредієнти для його готування потрібно в холодну, а не киплячу воду, і варити м'ясо, гриби або рибу важливо на повільному вогні. Так вода вбере всі необхідні аромати. Під час приготування важливо знімати піну, додавати спеції і цибулину.

Овочі для заправки, в народі званої бреза, потрібно нарізати тонкою соломкою або маленькими кубиками, щоб солянку зручно було набирати ложкою. Обсмажте цибулю, солоні або мариновані огірочки на рослинній олії, додайте томатну пасту, тушкуйте до тих пір, поки брез не вийде м'яким, густим і тягучим. Для додання ще більшої пікантної кислинки додайте до овочів трохи огіркового розсолу.

М'ясні, рибні або грибні складові наріжте соломкою, копченості обсмажте на сковороді. Чим більше їх буде, тим краще. В ідеалі - 3-4 види ковбасно-копчених виробів.

Зелень, маслини і лимон наріжте і додайте в уже готову страву разом з ложкою сметани і каперсами.

Поради: як правильно приготувати суп солянку

Отже, ми розібралися, що цей багатокомпонентний суп з пікантною кислинкою приготувати просто,якщо знати декілька важливих правил. Давайте підіб'ємо підсумки, що важливо враховувати при її приготуванні, а також ми дамо кілька нових корисних порад. 

1. Продукти для бульйону закладати потрібно тільки в холодну воду. Можна використовувати декілька видів м'яса, субпродуктів, грибів або риби.

2. Після приготування бульйону йому потрібно дати час настоятися, тому краще приготувати його заздалегідь.

3. Додавати у страву багато солі не варто, так як в складі багато солоних інгредієнтів.

4. Продукти для супу нарізайте дрібною соломкою або невеликими кубиками, щоб вони легко поміщалися в ложці, мисливські ковбаски або сосиски можна нарізати кружечками.

5. Копченості перед закладкою в солянку необхідно попередньо обсмажити на сковороді.

6. Щоб наступного разу швидко зварити суп, можна заготовити брез про запас і зберігати в баночці в холодильнику.

7. Після закінчення приготування дайте солянці настоятися.

Тепер ви знаєте всі секрети приготування правильної солянки і зможете побалувати своїх рідних і друзів цією смачною і ситною стравою. Голодним не залишиться ніхто!

Всі новини