Укр
Рус
Поділитися

Сезон інжиру відкритий

Новини
03 Листопада 2017 Сезон інжиру відкритий

Сезон інжиру відкритий: користь і застосування в кулінарії

Осінь - не тільки час жовтого листя, дощів, гарячого чаю, а й сезон солодкого і корисного інжиру. Вважається, що це субтропічна культурна рослина - одна з найдавніших, і з'явилася вона більше 5 тисяч років тому на Аравійському півострові. Але це все історія, а зараз любителі цього плоду можуть насолодитися не тільки його неповторним смаком, але і користю. І для цього не потрібно їхати в теплі краї - досить відвідати найближчий ринок.

У чому користь інжиру?

У інжиру багато інших назв: фігове дерево, смоківниця, фіга, винна ягода, смоква. Плоди фігового дерева дійсно дуже корисні. У них міститься велика кількість цукру - глюкози і сахарози, тому людям з цукровим діабетом цей продукт не рекомендують. Решті ж інжир буде корисний високим вмістом мінералів і мікроелементів: заліза, калію, міді, кальцію, фосфору, пектину. Є в інжирі і вітаміни (каротин, C, PP, B1, B3), жири, білки, дубильні речовини, кумарини і органічні кислоти.

Заліза в інжирі більше, ніж в яблуках, а за кількістю калію цей плід поступається тільки горіхам. Тому включити його в свій раціон безперечно варто людям, що страждають на анемію. Інжир взагалі активно використовують в лікарських цілях, так як він має протизапальні, жарознижуючі властивості, нормалізує роботу серцево-судинної системи і навіть допомагає при похміллі. Застосовують інжир також при кашлі і хворому горлі - для цього плоди заливають гарячим молоком або водою. Буде корисний цей фрукт працівникам розумової праці, так як містить триптофан - речовина, що сприяє продуктивній роботі мозку. Так що інжир - чудовий перекус протягом робочого або навчального дня.

Що приготувати з інжиру?

Винна ягода - швидкопсувний продукт. Якщо плоди залежалися у вас в холодильнику більше трьох днів або ви просто хочете порадувати близьких чимось нестандартним, можете використовувати інжир в готуванні.

З інжиру можна приготувати смачні джеми, варення, пастилу, цукерки, різні десерти, лимонад і компоти. Це логічно, адже плід такий солодкий. Однак інжир використовується в кулінарії і в інших цілях - як інгредієнт для страв з м'яса і птиці. Його можна нафарширувати сумішшю з тертого сиру, яєць, горіхів, так як інжир відмінно поєднується з цими продуктами. Можна запекти фрукт в духовці, а також обсмажити разом з беконом, насадивши на коктейльні палички. Виходить дуже смачно і пікантно.

Всі новини