Укр
Рус
Поділитися

Оригінальна Масляна: 7 видів млинців з різних країн світу

Новини
14 Лютого 2018 Оригінальна Масляна: 7 видів млинців з різних країн світу

Оригінальна Масляна: 7 видів млинців з різних країн світу

Якщо ви часто балуєте домашніх млинцями на сніданок, то напевно Масляний тиждень для вас не зовсім святковий. Адже на свята ми звикли ласувати чимось особливим. Вирішити цю невелику проблему можна, приготувавши млинці, які їдять в різних куточках світу.

Нідерланди - паннекокени

Голландські паннекокени товщі наших млинців і готуються найчастіше на гречаному борошні. Обов'язковим компонентом голландських млинчиків є різноманітні начинки: м'ясо, сир, ковбаса, фрукти, овочі, горіхи. Але найулюбленіша, мабуть, риба. Після випікання в млинець кладуть начинку і згортають його трубочкою. Місцеві жителі так люблять паннекокени, що в Амстердамі їх продають на кожному кроці, а деякі заклади спеціалізуються виключно на цій смачній страві.

Фінляндія - паннукакку

У Фінляндії готують товсті запечені в духовці млинці прямокутної форми. Паннукакку - це ліниві млинці. Після того як тісто замішано, залишається тільки вилити суміш в деко і помістити на 15-20 хвилин в духовку. Потім за бажанням можна намазати млинець солодкою начинкою і згорнути його в рулет. А можна просто нарізати на шматочки і подавати на стіл з улюбленим джемом, вершками і цукровою пудрою, як це роблять фіни.

Марокко — мсемен

Мсемен - це схожі на млинці листкові коржі. Без них важко собі уявити традиційний домашній марокканський сніданок. Випікають їх або круглими, або квадратними, з різноманітними начинками і без. Ці коржі марокканці люблять вмочувати в оливкове масло або їсти з варенням і домашнім сиром.

Шрі-Ланка - хопперси

На Шрі-Ланці з рідкого тіста для вермішелі печуть золотисті млинці, посипані карі, - м'які в центрі і хрусткі по краях. Їх часто їдять на сніданок з яєчнею.

Швеція - рагмунк

Рагмунк - це ніжні і ситні картопляні млинці. Крім картоплі, в їх склад входять ще яйця і молоко. Подаються з обсмаженим беконом і традиційним для шведської кухні соусом - брусничним варенням.

Венесуела - качапа

Товсті млинці з кукурудзяного борошна з подрібненими зернами кукурудзи. Після того, як вони підсмажилися з одного боку, їх перевертають і кладуть зверху сирну начинку. Качапу можна зустріти в кіосках вуличної їжі в Венесуелі і Колумбії.

Індія - доса

Тонкі млинці з рисового та сочевичного борошна доса дуже популярні в Південній Індії. Також можна зустріти їх в Сінгапурі і Малайзії. Їдять цю страву замість хліба або в якості доповнення до м'яса, риби, супів і соусів. Іноді індійці додають до доса начинку: картоплю і прянощі масала, сир, перець чилі, омлет.

Всі новини