Укр
Рус
Поділитися

Капуста

Новини
23 Серпня 2017 Капуста

Найпопулярніші, смачні і корисні види капусти

Без цього продукту не вийде смачного борщу, хрусткого салату і апетитних голубців. Капуста - корисний овоч, який налічує близько 150 видів. Всі вони містять клітковину, рослинний білок, мікроелементи і вітамін С. Давайте поговоримо про найпопулярніші різновиди капусти, з яких можна приготувати ваші улюблені страви.

Білокачанна

Цей вид капусти користується найбільшою популярністю завдяки загальнодоступності і недорогою ціною. На відміну від багатьох інших видів капусти, при термічній обробці вона набуває особливого смаку, тому стала важливим інгредієнтом в таких стравах, як борщ і голубці. Також білокачанну капусту можна їсти свіжою. Зберегти вітаміни і побалувати себе смачним і корисним доповненням до обіду можна, якщо заквасити капусту. Це відмінний спосіб боротьби з інфекціями і зимовим авітамінозом, так як квашена капуста відрізняється високим вмістом вітаміну С.

Червонокачанна

Червона капуста має червоно-фіолетовий колір і містить більше вітамінів, ніж білокачанна. Вона багата на вітамін С і каротином, а також рослинним білком і йодом. З цим видом капусти можна приготувати смачний дієтичний салат з яблуками і апельсинами. Червонокачанну капусту можна вживати не тільки в сирому, але і в тушкованому і маринованому вигляді.

Брокколі

Брокколі має високу живильну цінність завдяки вмісту рослинних білків: холіну і метіоніну. Щоб цей продукт приносив тільки користь, важливо вибирати неперезрілий овоч. Його суцвіття мають бути закритими і щільними. Брокколі можна їсти в сирому, вареному, смаженому вигляді. Обсмажте капусту з панірувальними сухарями або зваріть ніжний суп-пюре.

Кольорова капуста

Дієтичний продукт з багатим складом трохи більше примхливий, ніж інші види капусти. Вона досить швидко псується, тому намагайтеся не відкладати приготування страв з цвітною капустою на потім. При покупці овоча звертайте увагу, щоб на ньому не було чорних або бурих точок і жовтих листочків. Це говорить про несвіжості. З цього овоча виходить смачний суп-пюре, тісто для дієтичної піци і гратен з цвітної капусти та брокколі.

Брюссельська

Ця капуста містить 6,5% рослинного білка, калій і вітамін С. Іноді продукт гірчить. Перед приготуванням додайте в підсолену воду лимонний сік - це допоможе прибрати гіркоту. З брюссельської капусти виходить смачний суп, її гасять і запікають у вершках. Особливої ​​пікантності продукту надає часниково-горіховий соус.

Ми бажаємо вам гарного і смачного настрою! До нових зустрічей на Recept.ua!

Всі новини