Новий рік - традиційне свято, тому в кожній країні є свої традиції його святкування. Стосуються вони і новорічного меню. Якщо вам в цьому році замість звичного олів'є і оселедця під шубою хочеться чогось особливого, пропонуємо вам звернутися до святкових кулінарних традицій інших країн.
Англійці майже на будь-яке свято готують індичку з гарніром з овочів і пудинги на десерт. Цікаво, що майже в кожній сім'ї є свій рецепт новорічного plum-pudding. І хоч слово plum перекладається, як слива, цей фрукт не є обов'язковим інгредієнтом страви. Для його приготування використовують родзинки, курагу, сушені або свіжі яблука, вишні, смородину та інші ягоди, сало, борошно, яйця, прянощі і спеції. Готовий пудинг ставлять на стіл, поливають ромом і ефектно підпалюють.
Французи ставлять на новорічний стіл устриці, фуа-гра, омари, благородні сири. Тут не скупляться на кулінарні шедеври і делікатеси: смажені каштани межує з індичкою. Якщо є бажання замінити шампанське більш оригінальним напоєм, можна приготувати французький різдвяний крюшон. До шампанського додають біле вино, фрукти (наприклад, полуницю, персики, вишню або черешню) і при бажанні - трохи міцного алкоголю, наприклад, віскі.
В Америці на свята, як і в багатьох країнах Європи, готують індичку. Цікаво те, що фарширують птаха всім, що є вдома їстівного: сиром, яблуками, грибами, хлібом, капустою, квасолею. А на Різдво багато сімей готують святковий алкогольний коктейль егг-ног. У нього входять ром, молоко, вершки, приправи і яйця.
Голландці в Новий рік воліють м'ясні страви з кролятини, оленини і іншої дичини. А сама традиційна страва - солоні боби. Це досить важка для травлення страва, тому не варто нею сильно захоплюватися. На десерт подають смажені у фритюрі пончики.
Напередодні свята японці готують моті - начинені фруктами тістечка з вареного рису, посипані кунжутом. Вважається, що цей десерт оберігає членів родини від злих духів і привертає здоров'я і благополуччя. А в годину настання Нового року на столі обов'язково повинна бути довга локшина, яка символізує довге життя. Кожна страва на столах японців має своє символічне значення: варена риба дає бадьорість духу і спокій, морська капуста - радість, боби означають здоров'я.
Recept.ua вітає вас з Новим роком і бажає вам накрити оригінальний і смачний святковий стіл!
Всі новини