Укр
Рус
Поділитися

Чим здивувати гостей: 12 оригінальних закусок на святковий стіл

Новини
28 Грудня 2020 Чим здивувати гостей: 12 оригінальних закусок на святковий стіл

Чим здивувати гостей: 12 оригінальних закусок на святковий стіл

Міні-рулети, канапе з ікрою, тарталетки з паштетом і грибами, бутерброди, кошички з овочів і інші оригінальні і смачні закуски - одні з найпопулярніших прикрас святкового столу. Завдяки зручній порційній подачі і правильному підбору інгредієнтів закусочні страви можуть стати родзинкою будь-якого банкетного меню. Пропонуємо список 12 оригінальних закусок на святковий стіл, від яких ваші гості будуть в захваті.

М'ясні частування

Перепелині яйця по-шотландськи. Ці рум'яні м'ясні кульки з «сюрпризом» нікого не залишать байдужим. Змішайте свинячий фарш з сіллю і меленим чорним перцем, розділіть на рівні частини за кількістю гостей. Варені перепелині яйця покрийте фаршем, сформувавши кульку, занурте в сире яйце, потім в панірувальні сухарі. Смажте в глибокому сотейнику у фритюрі до рум'яної скоринки. Готову закуску викладіть на паперовий рушник, дайте стекти зайвому жиру і перекладіть в ємність для запікання. Надішліть на 5 хвилин в розігріту до 180 ° C духовку, і страва - готова. Подавайте на стіл з пилу, з жару.

Волован з куркою і грибами. Хрусткий листковий бочонок з начинкою - традиційна страва французької кухні. Чому б не побалувати гостей вишуканим частуванням? Відваріть з прянощами і спеціями курячу грудку і печериці, охолодіть і наріжте дрібними кубиками. На основі бульйону приготуйте густий соус з додаванням борошна, обсмаженого на вершковому маслі. У соус перекладіть курку і гриби, перемішайте, заправте вершками і варіть на повільному вогні до загусання. Кремообразною начинкою наповніть воловани і теплими подайте до столу. 

«Перепелині ніжки». Такою оригінальною закускою точно вийде здивувати гостей. Готується страва дуже просто, а з вигляду нагадує м'ясний делікатес. Для помилкових ніжок знадобляться: курячий філейний фарш, тісто, замішане на кефірі, і хрустка соломка. Тісто розкачайте тонким шаром і виріжте склянкою рівні за розміром кружальця. У кожну заготовку покладіть ложку фаршу і соломку, надійно защіпнув краї, як у вареника. Тримаючи за кісточку-соломку умочіть «тушку» у збите яйце, потім панірувальні сухарі і смажте у фритюрі. Готову закуску перекладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир, і подайте до столу.

Яловичий рулет з грибами, яйцями, горіхами і сиром. Неймовірно смачне м'ясне частування, яке ідеально впишеться в будь-яке банкетне меню. Візьміть яловичу вирізку, відбийте її, розкладіть на робочій поверхні, посоліть і поперчіть за смаком. Змастіть майонезом, зверху викладіть подрібнені горіхи і натерті на тертці сир і яйця. Поверніть рулет, зафіксуйте його ниткою, щільно оберніть фольгою і відправте в духовку розігріту до 200 ° C на годину-півтори.Перед подачею наріжте на порційні кільця.

Закуски з рибою і морепродуктами

Тарталетки з крабовим м'ясом. Вишукане частування з декількох сортів сиру і делікатесного морепродукту припаде до смаку навіть найвибагливішим гурманам. Страва, цікава багатими смаковими відтінками і оригінальною подачею, не вимагає багато сил і часу. Натріть на дрібній тертці чеддер і пармезан, змішайте їх з вершковим сиром і подрібненим крабовим м'ясом (можна замінити раковими шийками, крабовими паличками або вареними креветками). Додайте в суміш майонез, трохи соєвого соусу і паприки, добре перемішайте. У тарталетки покладіть готову масу і посипте рубленою зеленою цибулею. Надішліть закуску на 5 хвилин в духовку, розігріту до 180-200 ° C. Подавайте до столу в теплому вигляді.

«Полунички» з оселедця. Незвичайна варіація оселедця «під шубою» зовнішнім виглядом зацікавить гостей. Набір інгредієнтів стандартний: філе слабосоленого оселедця, нарізане дрібними кубиками, відварені буряки і картопля, подрібнені на тертці, маринована дрібно нарізана ріпчаста цибуля, майонез, оливкова олія і кунжутне насіння. Оселедець змішайте з цибулею і майонезом. Картопля і буряк також заправте, тільки в окремому посуді. Долоню змастіть оливковою олією, викладіть на неї трохи овочевої заготовки і сформуйте невеликий коржик. У центр покладіть рибну начинку і закрийте її з усіх боків, формуючи за формою ягоду. Викладіть «полунички» на тарілку зі свіжим листям салату, посипте кунжутом і додайте хвостики з гілочки петрушки. Півгодини в холодильнику, і можна подавати до столу. 

Креветки по-мексиканськи. Ця «гаряча» закуска припаде до смаку любителям гостренького і перенесе з холодної зими в сонячну Мексику. Для приготування знадобляться свіжі або варено-морожені великі креветки, соус гуакамоле, гострий перець чилі, пачка картопляних чіпсів і трохи вершкового масла для смаження. Креветки обсмажують до золотистого кольору, посипавши меленим гострим перцем. На кожну часточку чіпсів викладають по 1 чайній ложці соусу і зверху прикрашають рум'яною креветкою. Подають до столу в охолодженому, але не в холодному вигляді.

Яйця, фаршировані червоною рибою. Це частування претендує на звання «Хіт святкового столу». Головний інгредієнт закуски - лосось, запечений з червоною цибулею і чебрецем. Ароматну рибку остудіть, збийте блендером з вершковим сиром і на півгодини відправте в холодильник. У варених яйцях зробіть поздовжній надріз і акуратно видаліть жовток, а утворену порожнину заповніть вершково-рибним мусом. Подавайте до столу, посипавши рубаною зеленню.

Овочеві фантазії

Цибулеві кільця в беконі і паніровці. Проста і при цьому оригінальна закуска, прекрасно доповнює будь-яке меню, включаючи святкове. Цибулю наріжте товстими кільцями, кожне з яких оберніть смужкою бекону, умочіть у збите сире яйце, потім в панірувальні сухарі, змішані з крихтою з картопляних чіпсів, і викладіть на деко. Запікайте в духовці близько 25 хвилин до рум'яної скоринки. Ідеальне доповнення до страви - часниковий соус зі сметани або майонезу.

Картопляні еклери з начинкою. Незвичайне частування, за формою нагадує улюблене тістечко. Для тіста знадобиться пюре з картоплі. У сотейнику закип'ятіть воду, додайте туди цукор, сіль, вершкове масло, борошно, замісіть лопаткою тісто і зніміть з вогню. З'єднайте отриману масу з картопляним пюре і сирими яйцями і перемішайте до однорідності. Використовуючи кондитерський мішок, сформуйте на деку еклери. Час випічки - 20 хвилин при температурі 200 ° C, а потім ще 10 хвилин при 160 ° C. Готові еклери за допомогою кондитерського шприца начиніть вершковим сиром, паштетом зі смажених грибів, подрібненою слабосоленою сьомгою і іншими начинками на ваш розсуд.

Фаршировані печериці. Гарячі грибні закуски користуються великою популярністю на будь-якому банкеті. А якщо нафарширувати капелюшки креветками - вийде справжній делікатес. Великі гриби вимийте і акуратно видаліть ніжки. Дрібно наріжте ніжки і варені креветки, посоліть за смаком, змішайте зі сметаною і начиніть сумішшю капелюшки-кошики. Викладіть закуску на деко і відправте в розігріту до 200 ° C духовку. Через 20 хвилин вийміть гриби, змастіть сметаною, прикрасьте зверху цілою креветкою і ще на пару хвилин відправте в духовку. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

«Сонечка». У розпал зими про літо нагадає яскрава закуска з помідорів чері. Знадобляться: стиглі томати, маслини, варені круто яйця, часник, твердий сир, майонез, листя салату, зелень кропу і крекери. Сир і яйця натріть на дрібній тертці, додайте до них подрібнений часник, нарізаний кріп і майонез, перемішайте до однорідності. Помідори розріжте на половинки, в кожній з яких зробіть неглибокий надріз посередині, що імітує крильця жука. На крекер намажте приготовлену сирно-яєчну масу, зверху покладіть половинку помідора. Це буде тулуб божої корівки. З четвертинки маслини зробіть голову, і жучок - готовий. Умочіть зубочистку в майонез і намалюйте точки на крильцях. Готову закуску перекладіть на листя салату і подайте до столу охолодженою.

Тепер ви знаєте, якими закусками урізноманітнити святкове меню. Вибирайте рецепт, проявляйте фантазію і дивуйте гостей своєю кулінарною майстерністю. Приємного апетиту і щасливого Нового року!

Всі новини
?>