Укр
Рус
Поділитися

Барбекю

Новини
28 Червня 2017 Барбекю

Барбекю - те, з чим асоціюється відпочинок

Важко уявити хороший відпочинок на природі без барбекю. Адже всі ми любимо зустрічатися з друзями і родичами у вогника. Запах їжі, приготовленої на багатті, розслабляє і покращує настрій. А свіже повітря і приємний аромат багаття підсилюють апетит. Задоволення від таких приємних посиденьок з близькими людьми робить барбекю доброю традицією.

У широкому сенсі слово «барбекю» означає спосіб приготування м'яса на жарі вугілля або за допомогою електричних або газових нагрівачів. Ці прилади дозволяють приготувати шашлик, запечені овочі, фрукти і навіть десерти. Для вашої зручності при приготуванні різних страв потрібно знати деякі правила.

Поради для приготування смачного барбекю

Щоб продукти не прилипали до грат, розігрівайте їх заздалегідь. Перед використанням змастіть грати рослинним маслом, а після не забувайте ретельно очистити їх.

Хочете, щоб їжа мала пікантний і приємний аромат? Киньте на вугілля кілька замочених у воді фруктових гілок. Підійде вишня, абрикос або виноградна лоза. Якщо любите пряні страви, додайте на вугілля приправи - розмарин, паприку, перець, коріандр.

Найкраще готувати на барбекю продукти невеликих розмірів. Добре підходить філе курки і риби, шашлик, овочі.

Нарізайте м'ясо не дуже великими і товстими шматками. Щоб добре прожаритися, шматки повинні бути плоскими.

 

Який маринад вибрати

М'ясо для барбекю краще замаринувати заздалегідь. Воно вийде більш ніжним і смачним, до того ж буде швидше готуватися. Для маринаду зазвичай використовують лимон, вино, соєвий соус, оливкову олію, винний оцет, майонез. Не забувайте додати цибулю, часник, орегано, гірчицю, перець. Спеції можна додавати абсолютно будь-які, але важливо не переборщити. Інакше вони будуть перебивати смак основної страви. Вибирайте ті, які вам подобаються. Пам'ятайте, що м'ясо маринується не менш двох-трьох годин, а то й цілу добу.

Що найкраще приготувати на природі

Барбекю відмінно поєднується з салатами зі свіжих овочів, зеленню і різноманітними соусами. На гарнір вибирайте картоплю, рис або запечені на грилі овочі. Помідори, баклажани, гриби, перець на багатті виходять соковитими і хрусткими! Якщо ви любите фрукти і овочі, можете запекти банани, яблука чи груші.

Хочемо, не відкладаючи на потім, поділитися з вами смачним рецептом барбекю! Смачного!

Всі новини