Важко уявити хороший відпочинок на природі без барбекю. Адже всі ми любимо зустрічатися з друзями і родичами у вогника. Запах їжі, приготовленої на багатті, розслабляє і покращує настрій. А свіже повітря і приємний аромат багаття підсилюють апетит. Задоволення від таких приємних посиденьок з близькими людьми робить барбекю доброю традицією.
У широкому сенсі слово «барбекю» означає спосіб приготування м'яса на жарі вугілля або за допомогою електричних або газових нагрівачів. Ці прилади дозволяють приготувати шашлик, запечені овочі, фрукти і навіть десерти. Для вашої зручності при приготуванні різних страв потрібно знати деякі правила.
Щоб продукти не прилипали до грат, розігрівайте їх заздалегідь. Перед використанням змастіть грати рослинним маслом, а після не забувайте ретельно очистити їх.
Хочете, щоб їжа мала пікантний і приємний аромат? Киньте на вугілля кілька замочених у воді фруктових гілок. Підійде вишня, абрикос або виноградна лоза. Якщо любите пряні страви, додайте на вугілля приправи - розмарин, паприку, перець, коріандр.
Найкраще готувати на барбекю продукти невеликих розмірів. Добре підходить філе курки і риби, шашлик, овочі.
Нарізайте м'ясо не дуже великими і товстими шматками. Щоб добре прожаритися, шматки повинні бути плоскими.
М'ясо для барбекю краще замаринувати заздалегідь. Воно вийде більш ніжним і смачним, до того ж буде швидше готуватися. Для маринаду зазвичай використовують лимон, вино, соєвий соус, оливкову олію, винний оцет, майонез. Не забувайте додати цибулю, часник, орегано, гірчицю, перець. Спеції можна додавати абсолютно будь-які, але важливо не переборщити. Інакше вони будуть перебивати смак основної страви. Вибирайте ті, які вам подобаються. Пам'ятайте, що м'ясо маринується не менш двох-трьох годин, а то й цілу добу.
Барбекю відмінно поєднується з салатами зі свіжих овочів, зеленню і різноманітними соусами. На гарнір вибирайте картоплю, рис або запечені на грилі овочі. Помідори, баклажани, гриби, перець на багатті виходять соковитими і хрусткими! Якщо ви любите фрукти і овочі, можете запекти банани, яблука чи груші.
Хочемо, не відкладаючи на потім, поділитися з вами смачним рецептом барбекю! Смачного!
Всі новини