Смачний жульен з куркою і грибами. Ця популярна страва з грибів прекрасно підходить для романтичної вечері.
Для початку, добре вимийте під проточною водою печериці, трохи просушіть їх, а потім на обробній дошці наріжте гриби невеликими шматочками.
Далі очистіть від лушпиння червону або ріпчасту білу цибулю і на кухонній дошці гострим ножем наріжте її тонкими півкільцями. Натріть на самій дрібній тертці твердий сир.
Потім помийте холодною водою і промокніть паперовим рушником курячу грудку. Викладіть куряче м'ясо на обробну дошку і наріжте невеликими шматочками. Далі виваляйте кожен шматок м'яса в просіяне борошно і залиште на деякий час.
Далі помістіть глибоку сковорідку на плиту, укладіть в неї вершкове масло і повністю розтопіть на сильному вогні. Тепер покладіть в сковорідку раніше підготовлене куряче м'ясо і обсмажуйте, помішуючи, кілька хвилин.
Далі засипте в сковорідку до м'яса подрібнену червону цибулю і смажте ще кілька хвилин, помішуючи, до легкої золотистої курки і розм'якшення овоча.
Додайте в сковорідку до м'яса нарізані печериці, ретельно все перемішайте і продовжуйте смажити вміст, до зникнення всієї рідини (виділену з грибів).
Потім залийте в сковорідку високої жирності вершки або сметану, добре все присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і потрусіть меленим мускатним горіхом. Ретельно все перемішайте, зменшіть до мінімуму вогонь і залиште вміст сковороди томитися, до повної готовності інгредієнтів, близько 5-10 хвилин.
Тепер розкладіть вміст сковороди в глибокі жул єнниці (можна використовувати невелику форму для випічки), рясно посипте поверх раніше натертим твердим сиром, відправте в попередньо розігріту духовку до 220 градусів і запікайте близько 10-15 хвилин, до утворення золотистої скоринки зверху. Готовий жульєн рекомендується відразу ж подавати до столу в гарячому вигляді.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти