Ось що найбільше може порадувати ваших діток, так це приготування ніжного, повітряного, ароматного зефіру на власній кухні. Адже ці ласощі, яке люблять і дорослі, і діти, не тільки неймовірно смачні, але і досить прості в приготуванні. Такий повітряний, пишний десерт - відмінне доповнення до домашнього чаювання, та й гостей почастувати не соромно. Домашній зефір приготувати зовсім нескладно, тому я і хочу вам запропонувати відмінний рецепт - зефір яблучний. Спробуйте приготувати один раз і ваша сім'я на цілий тиждень може бути забезпечена смачною домашньою солодкістю.
Зефір, приготований за нашим рецептом, не тільки здивує вас своїм вишуканим смаком, але він ще й безсумнівно корисний. А все тому, що основою цих ласощів є фруктове пюре. Ось з нього ми і почнемо. Візьмемо кілограм кислих, чули, обов'язково кислих, яблук і гарненько вимивши, просушимо за допомогою паперових рушників.
Тепер розрізаємо кожне яблуко навпіл і, використавши мірну десертну ложку, акуратно виймаємо насіння. Потім видаляємо стебло і держак. Для того, щоб без проблем приготувати пюре, яблука необхідно запекти або приготувати іншим зручним для вас способом.
Я пропоную поставити на плиту каструлю з водою, довести до кипіння і опустити в неї друшляк з підготовленими яблуками. Накриваємо яблука кришкою і бланшируємо на пару не більше півгодини до готовності.
Тим часом в окрему посудину вливаємо воду, додаємо лимонний сік і агар, добре змішуємо і залишаємо поки. Готові, бланшировані яблука чистимо від шкірки і виклавши на дрібне сито, протираємо для отримання однорідної маси.
Потім засипаємо в яблучне пюре цукор-пісок, а також ванільний цукор, все змішуємо і залишаємо остигати приблизно на годину.
Тепер каструлю, в якій розчинявся агар, поміщаємо на плиту і нагріваємо майже до кипіння. Потім досипаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення. Доводимо суміш до 110 градусів, вимикаємо вогонь і трохи охолоджуємо.
Поки остигає сироп, повертаємося знову до яблучного пюре. До яблук додаємо яєчний білок і збиваємо міксером, до тих пір, поки пишна суміш збільшиться в об'ємі в два рази. Після цього вливаємо трохи охолонувшого сиропу з агаром в яблучну суміш і продовжуємо збивати на високій швидкості міксера, поки маса стане просто стоячою і потроїться в обсязі.
Перекладаємо готову масу для зефіру в кондитерський пакет з фігурним наконечником і видавлюємо зефірини на пергаментний папір і залишаємо зефір яблучний висихати при кімнатній температурі протягом доби.
Після закінчення цього часу посипаємо зефір через дрібне ситечко цукровою пудрою і з'єднуємо разом по дві половинки. Викладаємо зефір яблучний в вазу і можна сміливо подавати до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти