Закусочний торт - справжній порятунок для господинь. Це проста страва для святкового столу і на кожен день. Смак виходить дивовижний, що важко втриматися від спокуси і не відкусити шматочок.
Отже, приступайте до підготовки всіх складових для закусочного торта з сьомгою. Візьміть хліб і наріжте його дуже гострим ножем на шматки однакової товщини. Для зручності ви можете використовувати нарізаний житній хліб. Зріжте з кожного шматочка корочку (ви можете висушити їх, перебити в блендері в крихту і використовувати як панірувальні сухарі для приготування іншої страви).
Далі займемося приготуванням крему, яким необхідно буде змащувати хліб. Авокадо розріжте на дві частини, видаліть кісточку і зніміть шкірку (зі стиглого авокадо вона знімається дуже легко). Покладіть в глибоку миску. Полийте соком свіжого лайма.
Додайте сіль, часниковий порошок (якщо у вас не знайдеться часникового порошку, ви сміливо можете замінити його свіжим часником) і сухий орегано. Авокадо ретельно розімніть вилкою до однорідності.
Пір'я зеленої цибулі добре вимийте під проточною водою і обсушіть. Дрібно наріжте. І відправте до авокадо. Додайте майонез і перемішайте. Майонез ви можете взяти в магазині, а можете приготувати і самостійно.
Мариновані огірки наріжте дрібними кубиками, чим дрібніше, тим краще. І викладіть в миску з кремом з авокадо. Розмішайте. Спробуйте на сіль і часник, якщо необхідно додайте за смаком.
Тепер переходимо до формування закусочного торта з сьомгою. На плоске блюдо викладіть шматочки хліба. По краях під хліб покладіть пергаментний папір, щоб не забруднити тарілку під час складання торта.
Змастіть хліб кремом. Розрівняйте. Викладіть креветки. На них тонкі слайси сьомги.
На сьомгу викладайте хліб. Але, перш ніж покласти, змастіть кожен шматочок невеликою кількістю крему з авокадо. Повторіть ще раз шари: крем, креветки, сьомга, хліб. Верхній хліб не змащуйте.
Для цього приготуйте ніжний мус з вершкового сиру. Вам знадобляться: густі вершки, вершковий сир (візьміть на свій розсуд, який більше подобається), трохи часникового порошку.
Спочатку збийте міксером вершки до загустіння. Потім додайте вершковий сир і часниковий порошок. Все збийте міксером на низькій швидкості, щоб мус став однорідним. Посоліть за смаком і перемішайте ложкою.
Змастіть закусочний торт з сьомгою вийшовшим мусом з усіх боків. Щоб він лягав красиво, використовуйте ніж. Прикрасьте закусочний торт на свій розсуд. Можете поставити в холодильник на деякий час, щоб просочився хліб, а якщо немає сил втриматися перед такою смакотою, нарізуйте і насолоджуйтеся. Смачного.
Випадкові рецепти