Всім відомо, що винахідниками зефіру є французи. І це саме вони зрозуміли, що яблучну суміш можна якимось чином перетворити за допомогою яєчних білків в повітряне, ніжне лакомство. Завдяки вдосконаленим технологіям з'явився такий десерт, як зефір. Звичайно, поступово до складу цієї страви почали входити всілякі додаткові інгредієнти, у вигляді шоколаду, фруктових сиропів, кави та іншого. Але класикою все ж залишається ванільний зефір. Саме його я і пропоную вам приготувати. За нашим рецептом такий зефір вийде більш ніжним і м'яким, ніж магазинний продукт, тому будь-який ласун обов'язково оцінить ваш десерт.
Помістіть листи желатину у високу склянку, не розрізайте їх і залийте холодною або навіть крижаною водою. Залиште на час вказане в інструкції. Потім розмішайте поки не розчиниться повністю желатин. Звичайно ж, ви можете використовувати і звичайний порошковий желатин.
Візьміть невелику каструлю або сотейник. Насипте туди цукор, налийте кленовий сироп і воду. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть масу до кипіння, періодично перемішуйте, щоб повністю розчинився і не прилип до дна цукор. Як тільки на поверхні маси почнуть з'являтися перші ознаки кипіння, зніміть її з вогню.
У чашу кухонного комбайна вилийте розчинився желатин. Увімкніть комбайн спочатку на невисоку швидкість. І потроху починайте вводити, тонкою цівкою, гарячий сироп. Коли весь сироп виявився в чаші, збільште швидкість до максимальної. Також додайте в чашу ванільний порошок. Збивайте масу близько 10 хвилин. Повинна вийти щільна, тягуча маса, яка повільно стікає з віночка.
Тим часом, поки комбайн працює, підготуйте форму, в яку будете виливати суміш. Застеліть її фольгою. Присипте рясно цукровою пудрою, використовуючи сито, щоб пудра лягала рівним шаром.
Збиту масу вилийте в посипану пудрою форму. Рівномірно розподіліть її по всій ємності і розрівняйте лопаткою. Залиште зефір застигати на 4-6 годин.
Потім посипте поверхню зефіру цукровою пудрою і переверніть форму на стіл або обробну поверхню. Акуратно зніміть фольгу. Розріжте дуже гострим ножем пласт зефіру на смужки. Обваляйте їх у цукровій пудрі з усіх боків. Потім смужки розріжте на кубики пріоритетним для вас розміром.
Перекладіть зефір в миску, знову посипте цукровою пудрою, щоб кубики не прилипали один до одного. Готовий ванільний зефір перекладіть на тарілку - пробуйте і насолоджуйтеся.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти