Террін з овочів - неймовірна овочева закуска, яка прийшла до нас з вишуканої Франції. Ця страва не зовсім проста в приготуванні, але все ж під силу кожному. Особливо гарний террин в сезон стиглих овочів, на ряду з різними салатами і рагу він займає своє не менш почесне місце. Смак овочевого терріна настільки яскравий і насичений, що це страва сподобається навіть самим переконаним м'ясоїдам, адже дійсно, кого можуть залишити байдужими запечені в духовці овочі? Давайте ж швидше приготуємо цю смакоту у себе на кухні. Для приготування терріна з овочів потрібен ваш час і зусилля, хоча це не настільки складно, як здається на перший погляд. Крім того, результат безсумнівно виправдає всі витрати.
Отже, для початку почистимо картоплю і поставимо відварюватися. Для цього нам знадобиться близько 20 хвилин. Перевірити готовність картоплі можна виделкою: зварена картопля м'яка і легко протикається. Після цього зливаємо з картоплі воду і залишаємо остигати.
Тим часом гарненько вимиємо усі овочі. Моркву очистимо від шкірки, з перцю вичистимо насіння. Що стосується болгарського перцю, то для терріна найкраще вибрати три штуки різних кольорів, щоб страва вийшла яскравіше і красивіше. Отже, помиті і почищені овочі нарізаємо дрібними кубиками.
Тепер ставимо на вогонь сковорідку і розігріваємо її з рослинним маслом. Сюди викладаємо нарізані овочі, солимо їх і перчимо і обсмажуємо їх на середньому вогні близько 10 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
Після цього остиглу варену картоплю розминаємо звичайною виделкою. До неї додаємо наші овочі. Нарізаємо сир моцарелла невеликими кубиками, а сир пармезан натираємо на тертці, а потім відправляємо їх в ємність з овочами.
Сюди ж розбиваємо курячі яйця. Тепер усе це гарненько вимішуємо за допомогою вилки, щоб вийшла гарна овочева суміш.
Переходимо до завершального етапу, а саме беремо форму для запікання. Краще, щоб це була прямокутна форма з високими стінками. Змащуємо її вершковим маслом. Масла не варто шкодувати, змащуємо форму повністю.
Потім посипаємо форму панірувальними сухарями, теж по всій поверхні. Тепер викладаємо в неї нашу овочеву суміш, зверху трохи посипаємо тертим пармезаном і відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин.
По закінченню зазначеного часу дістаємо террін з духовки і даємо йому трохи охолонути, а потім акуратно викладаємо на тарілку. У нас вийшла гарна страва, з прекрасним ароматом і неймовірно апетитна на вид.
Нарізаємо террін на скибочки, можна прикрасити свіжою руколою. Дивовижна, оригінальна закуска готова, скоріш подаємо її на стіл і пригощаємо гостей. Террін з овочів підійде як до повсякденного меню, так і прикрасить будь-який святковий стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти