Ці тарталетки стануть чудовим доповненням до святкового столу.
Хліб для майбутніх тарталеток з беконом і сиром візьміть той, який вже нарізаний і призначений для тостів. Такий хліб більш повітряний, він добре підсмажиться і буде хрустким. Візьміть склянку, діаметром, відповідним діаметру форми для кексів. Виріжте їм кружки з хліба.
Форму для кексів побризкайте маслом з розпилювача або акуратно в невеликій кількості нанесіть його пензликом. На дно кожного осередку форми покладіть кружки хліба (він може бути як білим, так і з додаванням різних прянощів, висівок, що може зробити страву смачніше).
Для бортиків тарталетки використовуйте бекон. Так як бекон зазвичай нарізаний дуже тонко, щоб під час запікання він не згорів, згорніть слайси навпіл уздовж. Викладіть бекон в форми по колу, складаючи кінці внахлест. Поки відставте форму.
Сполосніть солодкий перець, краще візьміть болгарський, він має м'ясисту структуру і при запіканні не втратить форму. Виріжте плодоніжки і видаліть насіння. Наріжте перець дрібними кубиками.
Сполосніть зелень петрушки, промокніть зайву воду паперовою серветкою або висушіть за допомогою центрифуги для сушіння зелені. Відірвіть товсті стебла, використовуйте тільки листочки. Петрушку нарізайте дрібно гострим ножем.
Сир гауда (краще молодий, тому що чим старше сир, тим він стає твердішим і сухішим) натріть на крупній тертці. Він легкий і має м'який кремовий смак, що позитивно позначиться на смаку страви.
Тепер приготуйте начинку для тарталеток. У глибоку миску розбийте яйця. Додайте до них сіль на свій смак і збовтайте. До яєць в миску додайте сметану, натертий сир гауда, нарізану петрушку і солодкий перець. Все перемішайте.
Приготовленою начинкою наповніть тарталетки в формі для випікання. Натріть сир пармезан і покладіть його поверх начинки тарталеток. Під час запікання він розплавиться і покриє тарталетки золотистою скоринкою.
Поставте форму з тарталетками в розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин. Коли пармезан зарум'яниться, дістаньте форму з духовки. Акуратно, за допомогою лопатки, вийміть тарталетки з сиром і беконом з осередків. Смачного.
Випадкові рецепти