Курячий суп з кльоцками входить в топ-5 рецептів, якими повинна оволодіти кожна добрими думками домогосподарка. Тому скористайтеся цим рецептом чудової страви і увійдіть в список умілих кухарів.
Вимийте і очистіть від шкірки моркву, корінь селери і петрушки, а потім наріжте їх на шматочки середнього розміру. Очищену від лушпиння цибулю теж розріжте навпіл. Ретельно вимийте під проточною водою зелень (петрушки і зелену цибулю).
Велику каструлю помістіть на плиту, налийте в неї розтоплене вершкове або рослинне масло і покладіть половинки цибулі. Додайте попередньо вимиті курячі стегна, нарізані овочі, цибулю-порей і зелень. Залийте все водою.
Додайте ще в каструлю лавровий лист, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Після цього розмішайте все добре один раз, зменшіть вогонь до мінімуму, знову закрийте кришкою і варіть вміст близько 1,5-2 години.
Тим часом помийте під проточною водою зелень петрушки і зеленої цибулі, а потім на обробній дошці ножем або за допомогою ручного блендера дрібно її подрібніть.
Тепер помістіть тепле вершкове масло в миску. Приправте сіллю, чорним меленим перцем і мускатним горіхом (тільки трохи!). Міксером перемішайте все, до кремоподібного стану.
Потім додайте ще яйця, манну крупу і розмішуйте ще, до утворення густої, але м’якої маси. Загорніть утворене тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 15-20 хвилин.
Далі розбийте яйця в глибоку миску, додайте сіль, перець і мускатний горіх. І все перемішайте вінчиком. Додайте рослинне масло і, додаючи борошно поступово, вимішуйте, поки не утвориться грузла однорідна маса. Можете покласти її в кондитерський пакет, щоб в подальшому було зручніше відокремлювати тісто.
Коли суп буде готовий, перелийте його повністю в іншу ємність через дрібне сито, щоб ви могли зібрати рідину в одній мисці, а решту інгредієнтів - в іншій.
Рідину повертаєте в каструлю, добре соліть. З інших інгредієнтів ви вбираєте все, крім моркви і м’яса. Ці два інгредієнти повинні трохи охолонути, перш ніж розріжете їх на дрібні шматочки. Рідину в каструлі знову помістіть на плиту і закип’ятіть.
Тепер з раніше покладеного тіста в кондитерському мішку видавіть в киплячий бульйон порційно невеликі шматочки.
Додайте так само в каструлю нарізану моркву, шматочки м’яса і нашатковану раніше зелень, в разі потреби ще посоліть і приперчіть і варіть близько 10-15 хвилин.
Далі в ще одній каструлі з бульйоном відваріть, відщипуючи ложкою, галушки з підготовленого раніше манного тіста.
Покладіть готові вироби з манної крупи в глибоку миску, залийте звареним бульйоном з овочами і м’ясом і подавайте ситний суп з кльоцками до столу, прикрасивши свіжою нашаткованою зеленню.
Випадкові рецепти