Головна страва тайської кухні. Том ям - це кисло-гострий суп, який може готуватися з куркою, креветками, рибою або іншими морепродуктами. Сьогодні пропонуємо вам простий рецепт супу том ям з томатною пастою.
Приготування будь-якого том яма починається з приготування бульйону, який ви відваріть зі спеціями. Бульйон може бути курячим, рибним або овочевим. Якщо ви віддаєте перевагу том яму з курячим бульйоном можна його приготувати з бульйонних кубиків, або використовувати консервований. Налийте бульйон в каструлю. Доведіть до кипіння.
Куди опустіть: помитий, очищений і нарізаний кільцями корінь імбиру, лемонграсс, нарізаний довільною формою перець чилі, почищену цибулю шалот, можна й не розрізати, якщо у вас невеликі цибулини, лайм і звичайно ж посоліть за смаком. Проваріть хвилин 15 на сильному вогні. Зніміть і його необхідно настояти близько двох годин.
У підготовлений і настояний бульйон кладемо пасту тому ям згідно з інструкцією на упаковці, помиті й розрізані навпіл помідори черрі, томатну пасту і перцеву пасту том ям.
Наливаємо рибний соус, до речі, соуси бувають різної солоності, тому багато відразу не лийте. Спробуйте і по потребі ще додайте. Можете ще додати трохи натертої на дрібній тертці цедри лайма.
Далі займіться креветками (також в том ям можна додавати різні морепродукти). Ретельно промийте їх під проточною водою, голову не відривайте і не знімайте панцир. Видаліть травну кишку.
Надішліть креветки в каструлю до всіх вже там наявних інгредієнтів. І додайте ще листя лайма. Варіть хвилин 5, поки креветки не почервоніють.
Спробуйте суп, він повинен бути кисло-гостро-солодким. Але смаки у всіх різні, тому пробуйте в процесі варіння, якщо вам чогось не вистачає, додайте по своєму смаку солі, риб’ячого соусу, соку лайма, може навіть цукру. Смачний суп том ям з томатною пастою готовий. Розлийте по тарілках. Подавайте з шматочками лайма. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти