Цей суп-пюре гарбузовий з каррі прекрасно поєднується з кмином і куркумою, а також з яблуками. Вершковий, смачний і душевний.
Великий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього трохи рослинного масла і добре розігрійте. Потім покладіть в розігріту сковороду попередньо нарізаний тонкою соломкою бекон і смажте його, постійно помішуючи, до хрусткого стану на середньому вогні. Вийміть обсмажений бекон з сотейника і відкладіть в сторону. Залиште масло в сотейнику.
Потім додайте в сотейник попередньо очищену і дрібно нарізану цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько 3 хвилин, поки він не стане м'яким і прозорим.
Додайте так само в сотейник очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник і готуйте ще близько 30 секунд. Додайте так само в сотейник всі спеції: каррі, суху куркуму, кардамон, кмин, коріандр, сіль, чорний мелений перець і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Залийте в сотейник курячий бульйон, потім додайте заздалегідь вимитий і нарізаний великими кубиками гарбузовий горіх і очищене від шкірки і подрібнене яблуко. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте вміст протягом 15-20 хвилин або до тих пір, поки кабачок не стане м'яким.
Далі, використовуючи іммерсійний блендер, збийте вміст сотейника на високій швидкості, до вершкового і гладкого стану. В якості альтернативи ви можете перенести суп в чашу блендера і утворити пюре таким чином.
Розмішайте густі вершки в невеликій ємності (можна використовувати молоко домашнього приготування). Залийте підготовлені вершки в сотейник до пюреобразної суміші і доведіть все до кипіння. Спробуйте вміст сотейника на сіль і чорний мелений перець і відрегулюйте при необхідності.
Готовий суп-пюре гарбузовий з каррі розлийте в супниці, прикрасьте свіжим орегано і подавайте, посипавши зверху натертим на дрібну тертку козячим сиром і раніше приготованим хрустким смаженим беконом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти