Любителям поїсти не просто смачно, але і правильно, з користю для здоров'я, пропонуємо відмінний рецепт супу-пюре з моркви. Цей супчик сподобається навіть тим, хто не є особливим прихильником вареної моркви, оскільки його можна розбавляти самими різними добавками і міксувати з різними продуктами. У моркві концентрується величезна кількість вітаміну А, кератину, які використовуються усіма для збереження своєї краси і молодості. Крім усього цього, морквяний суп-пюре на виході виходить дуже красивого оранжевого кольору, має чудовий аромат і точно розбудить ваш апетит.
Нагрійте рослинне або оливкове масло у великому сотейнику на середньому вогні. Додайте в розігріте масло попередньо нарізані скибочки бекону (моно придбати вже нарізаний продукт) і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до золотистого кольору. Вийміть обсмажений бекон з сотейника, остудіть і наріжте більш дрібними шматочками.
Додайте в цей же сотейник трохи масла і засипте заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю і видавлений через чеснокодавку часник. Обсмажуйте 2 хвилини, помішуючи, поки цибуля не стане прозорою, але не підрум'яненою.
Додайте в сотейник попередньо очищену від шкірки і нарізану тонкими кільцями моркву і добре перемішайте, щоб покрити овочі маслом.
Додайте в сотейник так само заздалегідь приготовлений бульйон, потім ретельно все перемішайте. Тепер добре посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем. Накрийте ємність кришкою, відрегулюйте вогонь так, щоб вміст сотейника кипів спокійно (близько середнього). Варіть 20 - 25 хвилин, поки морква не стане дуже м'якою.
Зніміть кришку, вимкніть вогонь. Використовуючи блендер, перетріть обережно моркву з овочами в сотейнику (або трохи охолодіть і зробіть це в чаші блендера), до однорідного пюреобразного стану без грудок.
Додайте в утворене пюре високої жирності вершки, тепле молоко, сіль і перець за необхідності. Розмішайте ретельно (можна вже просто кухонною ложкою), до об'єднання всіх інгредієнтів. При необхідності відрегулюйте густоту молоком (або водою).
Розлийте приготований суп-пюре з моркви по тарілках. Прикрасьте попередньо збитими вершками, раніше подрібненим смаженим беконом і свіжим чебрецем, якщо хочете. Подавайте суп гарячим з хрустким хлібом або грінками.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти