Думаю, ніхто зі мною не стане сперечатися, що незамінним атрибутом будь-якого святкового столу є закуски, в будь-якому їх прояві. І, як правило, багато їх не буває ніколи. Тому, щоб вам довго не морочитися над тим, що приготувати до столу, пропоную скористатися рецептом дуже ситної і неймовірно смачної страви - рулетиків з баклажанів. Можливо, я нічим вас не здивував, запропонувавши свій рецепт. Але я впевнений, що такого поєднання баклажанів з горіховою начинкою ви ще не пробували, тому настійно рекомендую. Такі апетитні рулетики - відмінно знадобляться вам тоді, коли раптом доведеться зустрічати гостей і захочеться їх чимось здивувати. Тому, я готовий розкрити вам секрет приготування рулетиків з баклажанів по грузинськи, які мають дуже приємний ніжний смак з пікантними нотками. Сподіваюся, ви з усією відповідальністю підійдете до їх приготування, і створите дійсно кулінарне диво. Повірте, страву буде оцінено вашими гостями по достоїнству.
Для того, щоб не втрачати зайвого часу, в першу чергу займіться баклажанами, так як їх потрібно попередньо підготувати.
Овочі промийте, відріжте корінці і наріжте уздовж пластинами, товщиною не більше півсантиметра. Використовуйте для цього гострий ніж, щоб баклажани різалися легко рівномірними смужками. Викладіть на дошку і присоліть. Залиште на час, нехай вони полежать в солоному середовищі. Це потрібно для того, щоб позбавити баклажани від гіркоти.
В цей час займіться приготуванням начинки. Для цього, обсмажені попередньо волоські горіхи, подрібніть за допомогою кухонного комбайна, але намагайтеся не перестаратися, щоб не перемолоти горіхи в порошок.
Пересипте подрібнені горіхи в глибоку миску. Видавіть туди ж за допомогою часникодавки кілька зубків часнику, посоліть і посипте меленим коріандром. Всипте також хмелі - сунелі, перемішайте.
Вымытую и немного обсушенную зелень укропа очень мелко порубите и добавьте к измельченным орехам с приправами, перемешайте.
Ну, и наконец, положите в эту смесь сливки, тщательно перемешайте, чтобы у вас получилась достаточно эластичная однородная масса.
После этого приступайте к обжариванию баклажанов. Сначала немного их придавите, чтобы не было жидкости.
Візьміть сковорідку, обов'язково постарайтеся, щоб вона була з ребристим дном. Це потрібно для того, щоб баклажани після смаження не натягнули дуже багато зайвого жиру.
Тому за допомогою пензлика змастіть дно сковорідки оливковою олією і викладайте пластинки баклажанів.
Обсмажте з обох сторін до легкої рум'яності і, знявши зі сковорідки, охолодіть. На кожну підсмажену скибочку баклажана викладайте 1-2 ч. ложки начинки, звертайте в рулети з допомогою зубочистки.
Приготовлені рулети викладіть на страву і можете пригощати своїх гостей. Смачного! При бажанні можна прикрасити гілочками зелені кропу.
Випадкові рецепти